WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Na Valentýna koupíme jezdecké helmy a další vybavení opravdu výhodně

Mnohé z nás jezdectví okouzlilo již v raném dětství. Kluci často toužili stát se kovbojem, indiánem nebo pistolníkem, prohánět se v sedle a zažívat nejrůznější dobrodružství na divokém západě. Dívky zase milují poníky. Nejen ty v pastelových barvách z oblíbeného seriálu. Jízda na koni je navíc skvělou relaxací i sportem, při kterém dokonale protáhneme a posílíme velkou část těla.

Jezdit na koni mohou lidé každého věku

S přibývajícím věkem své sny z mládí postupně redukujeme a upravujeme do podoby slučitelné s každodenním životem. A z některých z nich se stanou dlouhodobé záliby, které nás nabíjejí energií a dodávají nám chuť do života. A jedním z těchto krásných koníčků je i jezdectví. Někteří z nás se v sedle poprvé ocitli již v dětství a k ježdění na koni vedou i své potomky. Mnozí se ale rozhodli začít až v pozdějším věku. Je to naprosto v pořádku; s jezdectvím mohou začít dospělí, a dokonce i aktivní senioři. Nejen, že si skvěle aktivně odpočinou, ale pomohou i svému zdraví. A ti, co mají problémy s hybností, se dokonce mohou při hipoterapii dopracovat i k výraznému zlepšení svého stavu.

Co bychom měli vědět, než začneme jezdit

Úplní začátečníci by měli první lekce absolvovat pod vedením zkušeného instruktora. A neuškodí, když si pročteme rady, jak začít jezdit na koni. Pokud se rozhodneme jezdit pravidelně, bude vhodné investovat do odpovídajícího vybavení. V žádném případě se nevyplatí podceňovat bezpečnost.

Kde koupit jezdecké helmy a podsedlové dečky?

Ideální volbou je e-shop Equestrians, ve kterém nakupuje i celá řada profesionálů. A na Valentýna jsou pro nás nachystány výhodné slevy. Od 14. do 15. února 2020 budou jezdecké helmy a boty o 15 % levnější. Na oblečení můžeme ušetřit celých 35 % z běžné ceny. A podsedlové dečky i další vybavení pro koně budou zlevněny o 20 %.