WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Tiffany & Co. představuje limitovanou kolekci high jewelry Rainbow Bird on a Rock

Tiffany & Co. uvádí novou jarní capsule kolekci vysokého šperkařství: Rainbow Bird on a Rock. Výrazné šperky jsou inspirované ikonickou broží Bird on a Rock proslulého návrháře Jeana Schlumbergera, která byla poprvé představena v roce 1965.

Její nadčasový design je nově interpretován exkluzivním výběrem barevných drahokamů, diamantů a perel zvýrazněných vzácným emailem paillonné. Každé výjimečné umělecké dílo zachycuje osobitost a hravý styl původní brože, zdůrazňující mimořádný design a mistrné umění značky, které jsou i nadále podstatou kolekcí Tiffany High Jewelry.

Brože se vyznačují výjimečnými drahokamy a řemeslným zpracováním, což vede k originálním designům se složitými a nečekanými detaily, které ztělesňují podstatu odkazu Jeana Schlumbergera. Mezi pozoruhodné detaily patří ikonické drátěné pletivo Jeana Schlumbergera z 18k zlata krásně integrované do návrhů, stejně jako archivní odkazy s třesoucími se kapkami drahokamů, které vypadají, jako by byly zavěšeny na ptačí hlavě.

Tiffany & Co. letos na jaře debutuje svých prvních osm výtvorů Rainbow Bird on a Rock. Mezi unikátní designy patří brož představující vzácný černý opál o váze více než 35 karátů s výjimečnou hrou barev se záblesky červené, oranžové a fialové, a další s úžasným žlutým zirkonem v odstínu champagne o více než 66 karátech. Jiné návrhy obsahují hravé detaily jako tyrkysové akcenty na ptáčku, z nichž jeden je posazen na výrazném rubelitu o váze přes 68 karátů a druhý na modrém turmalínu o váze více než 56 karátů, evokující tropický oceán. Detaily z emailu paillonné jsou poctou Jeanu Schlumbergerovi a jeho lásce k tomuto materiálu. Během své doby návrhář oživil tuto techniku z 19. století, složitý proces, při kterém jsou vrstvy průsvitného barevného emailu vypalovány přes 24karátovou zlatou fólii, což vede k průsvitným, živým odstínům. 

Tiffany & Co. představuje limitovanou kolekci high jewelry Rainbow Bird on a Rock

Limitovaná kolekce je poctou nekonečné vizi Jeana Schlumbergera. Oslavuje a pozvedává odborné řemeslné zpracování a mimořádné designové mistrovství, které nadále vytváří skvostné šperky Tiffany High Jewelry.

 @tiffanyandco #TK

Zdroj foto: Tiffany & Co.