WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Zahradní wellness? Proč ne!

Pro dlouhý a spokojený život ve zdraví (fyzickém i psychickém) je důležité umět si najít čas na regeneraci. Ta může vypadat tak, že si sednete do sauny nebo do vířivky, a to třeba i na vlastní zahradě. Investovat do možnosti relaxace se určitě vyplatí.

Zahradní wellness? Proč ne!

Zahrada může být místem zábavy – když pořídíte dětská hřiště a skluzavky. Může se stát vaším venkovním fitkem, pokud si koupíte workout sestavu. A také se dá proměnit v soukromé wellness centrum.

Zahradní wellness? Proč ne!

Zahradní sauna pro soukromé použití

Saunování má bez debat pozitivní účinky na náš organismus, ať už jde o zvyšování imunity či zrychlenou regeneraci svalů po námaze. Vlastní saunu si přitom lze pořídit jak do bytu, tak na zahradu. Ty zahradní se mohou nacházet v zahradním domečku, nebo třeba originálně v dřevěném barelu. Originální barelovou variantu pořídíte na Domky-Herold.cz. Jedná se o saunu z materiálu Thermowood, což je dřevo z finského smrku speciálně upravené při 210 °C. Díky tomu je materiál velmi stabilní a odolný, nekroutí se, nebobtná a jinak nedeformuje. Alternativně se tyto typy saun vyrábí ze smrkového dřeva.

Krásná sauna vám přijde domů nesmontovaná, vy ji jako stavebnici sestavíte a vyberete si kamna – buď na dřevo, nebo elektrická. Cena vlastní sauny je nižší, než byste čekali, samozřejmě v závislosti na velikosti. Domácí sauny jsou obvykle dimenzovány pro 3 až 4 osoby.

Zahradní wellness? Proč ne!

Horké lázně v sudu

Další součástí zahradního wellness mohou být tzv. hot tub koupací sudy. I ty jsou vynálezem severských zemí a Kanady. V podstatě jde o horkou vířivku, kde je voda vyhřívána kamny. Vyrábí se taktéž z odolného materiálu Thermowood, mohou mít instalované i LED osvětlení. Sudy jsou obvykle dimenzovány na 4 až 6 osob, takže pozvěte přátele, nalijte si skleničku dobrého vína a užijte si večer v teplých lázních.

Zahrada se dá proměnit prakticky v jakýkoliv prostor, jaký si přejte. Uděláte z ní oázu relaxace, místo pro sportovní aktivity, nebo pěstírnu domácí zeleniny.

Je to jen na vás!

Zdroj foto a video: Skluzavky.cz