WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Recenze kosmetiky: Vraťte svým vlasům ztracený lesk s Olaplexem

Mnohdy nám jen obyčejný šampon na vlasy nestačí a hledáme něco víc. Naše kadeře jsou vlivem slunečních paprsků vysušené, chlorovaná voda z bazénů jim také moc nepomáhá. A tak hledáme kvalitní pomoc, jež našim vlasům zase vrátí lesk a pružnost.

Olaplex je známý pojem z kadeřnických salónů, jeho procedura regeneruje vlasy. Co je ale méně známé, existují i produkty domácí péče od téže značky, které také slibují vynikající péči.

Domácí péče Olaplex

I nás v redakci výrobky zaujaly natolik, že jsme je museli otestovat. Naše redaktorka si dala za úkol několik týdnů používat pouze produkty Olaplex a o výsledek se s vámi podělit.

Olaplex N°4 Bond Maintenance a Olaplex N°5 Bond Maintenance

Ani jeden z produktů nemá výraznou vůni, takže podle čichu se tentokrát nerozhodnete. Je to ale velké plus, já osobně příliš voňavé šampony nemusím, evokují ve mně chemické přísady. Olaplex je vhodný na zničené vlasy, které potřebují regeneraci. Není tedy pro testování nikdo vhodnější nežli já. Šampon po použití velmi pění, stačí použít opravdu jen kapku a ta pokryje celé polodlouhé vlasy.

Kondicionér je zase hodně „tuhý“, i výrobce doporučuje skladovat lahvičku vzhůru nohama, pro lepší manipulaci. Po jeho nanesení do vlasů se doporučuje min. 3 minuty sečkat a až poté přípravek opláchnout.

Po umytí vlasů jsem pociťovala příjemnou čistotu a neutrální vůni. Mé kadeře byly jemné a vyhlazené a po dvou týdnech používání také lesklejší (v tomto případě ale záleží i na tom, zda používáte barvu: ta může při postupném vymývání lesk ovlivnit).

Konečně produkt, který neslibuje nic, co by nedokázal splnit. A obrovské plus za neutrální vůni, která nekazí dojem z profesionality.

Olaplex N°7 Bonding Oil

Doplněk péče, který je jako stvořený pro nepoddajné a krepaté vlasy. Zlepšuje texturu vlasů a stačilo pár kapek a vlasy byly opět lesklé. Takže nejenže vypadá jako malé zlato, on tak i působí. Má sice trochu vyšší cenu, na kvalitních přípravcích bychom však neměli šetřit. Naše vlasy nám to vrátí svou sílou a leskem.

Zdroj foto: MENHOUSEMAN.cz, foceno v Pytloun Boutique Hotel Prague.