WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Roztomilé dolíčky si nechte jen na tváři aneb Jak zatočit s celulitidou

Jestli si, milé dámy, myslíte, že celulitida trápí pouze vás, pak jste na omylu. Tento problém totiž řeší až 90 % všech žen. Co dělat, když se pomerančová kůže začne v oblasti boků, hýždí či stehen objevovat, a dá se vzniku celulitidy předcházet? Beauty expertka Zuzana Gavendová ze společnosti Amway Česká republika a Slovensko vám pomocí jednoduchých triků a správné péče ukáže, že s celulitidou můžete zatočit dřív, než řeknete dovolená!

Celulitida sice není zdravotně závadná, žádná žena ji však na své pokožce nevidí ráda. Pomerančová kůže se zpravidla tvoří při metabolických procesech v našem těle, kdy podkožní tukové buňky zvětší svůj objem, a naruší tak struktury pojivových tkání v pokožce. „Představa, že celulitidou trpí pouze lidé s nadváhou, je opravdu lichá. Až u 9 z 10 žen se v průběhu života objeví celulitida,” říká Zuzana Gavendová, beauty expertka společnosti Amway Česká republika a Slovensko.

Jak celulitidě předcházet?

Faktorů ovlivňujících vznik celulitidy je celá řada. Mezi hlavní příčiny patří nezdravý jídelníček zahrnující potraviny s vysokým obsahem soli, tuků a konzervantů v kombinaci s nedostatečným pohybem, hormonální změny, např. v těhotenství nebo menopauze, pomalý metabolismus, dehydratace a v neposlední řadě také genetika a stres. Je tedy možné, že i když žijete zdravým životním stylem, celulitidě se kvůli genetickým predispozicícm nevyhnete. „Celulitida je úzce spjata s naším životním stylem, množstvím pohybu a stravováním. Její stav zhoršují potraviny s vysokým obsahem soli a tuku jako např. slané sýry, klobásy a uzeniny. Sůl totiž může způsobit zadržování vody, což činí celulitidu viditelnější. Je prokázáno, že vlivem stresu se zvyšuje hladina toxinů v těle, které ke vzniku celulitidy přispívají,” vysvětluje Gavendová a dodává, že naprosto zásadní je pro prevenci vzniku celulitidy zdravý jídelníček, dostatek pohybu a adekvátní příjem tekutin.

Rozprouděte své tělo a zažeňte celulitidu k ústupu

Nejúčinnějším trikem je pravidelně prokrvovat pokožku těla. Ať už ji před koupelí pořádně prokartáčujete nebo zajdete na speciální lymfatickou masáž, zvýšená cirkulace krve je jasným nepřítelem celulitidy. Suché masáže se provádějí přírodním suchým kartáčem, a to směrem od spodu nahoru. Pokožku masírujte spíše jemněji, celý proces by měl být příjemný, nikoliv bolestivý.

Nezapomínejte ani na hydrataci. Každý den dbejte na to, abyste tělo zásobili dostatečnou dávkou tekutin, ideálně čistou vodou nebo zeleným čajem. Voda totiž pomáhá udržet zdravý vzhled kůže a její pružnost. Nejen kožní buňky se vám odvděčí.

Dalším jednoduchým trikem, jak zatočit s celulitidou je pohyb. Při sportování nebo tanci vaše tělo nejen spaluje tuky a vytváří si svaly, ale vyplavuje i endorfiny, tedy hormony štěstí. Pohyb je tak univerzálním lékem pro tělo i duši,” říká Gavendová. Ideálními cviky proti celulitidě, která se u většiny žen projevuje zejména na stehnech, hýždích, bocích nebo na spodní části břicha, jsou dřepy, výpady, zdvihání se na špičkách nebo zvedání pánve. Zkuste také vyměnit výtah za schody nebo si párkrát v týdnu zaběhat a uvidíte sami.

4 jednoduché kroky k pokožce bez celulitidy

Krok č. 1: V noci je potřeba regenerovat

Zatímco v noci odpočíváte, doplněk stravy Beauty Supplement Truvivity by Nutrilite™, který se užívá na noc, pracuje za vás. Obsahuje vitamin C a zinek, které chrání buňky před oxidativním stresem a přispívají k normální tvorbě kolagenu pro správné fungování pokožky.

Cena: 2 155 Kč

https://bit.ly/beautysupplementtruvivity

Krok č. 2: Dopřejte svému tělu dostatek vitaminů

Správný poměr vitaminů je důležitý nejen pro náš imunitní systém a celkové zdraví, ale pro naši pokožku. Nutrilite™ Vitamin C Plus v těle podporuje přirozenou tvorbu kolagenu, který ovlivňuje vzhled, pružnost a pevnost naší pokožky.

Cena: 1 670 Kč

https://bit.ly/vitamincplus_nutrilite

Krok č.3: Dvakrát týdně použijte exfoliační tělový peeling

Vyzkoušejte například Vyhlazující tělový peeling Artistry Signature Select™ Body. Díky němu rozproudíte krev a odstraníte staré kožní buňky. Tělový peeling je ideální používat v kombinaci s tělovým mlékem, které podpoří prokrvení a celkový stav pokožky.

Cena: 820 Kč

https://bit.ly/vyhlazujicipeeling_artistry

Krok č. 4: Zařaďte do své každodenní péče zpevňující tělové mléko

Díky Artistry Signature Select™ Body s výtažky z granátového jablka, kávových zrn, kofeinu a mořských řas bude vaše pokožka působit hladší a pevnější. Navíc po nanesení na pokožce pocítíte chladivý účinek, díky kterému poznáte, že zpevňující účinek již začal fungovat. Svěží vůně kombinující tóny mandarinky, lotosu, pomeranče, fialek a santalového dřeva ještě zintenzivní chladivý pocit vyvolaný samotným tělovým mlékem.

Cena: 1 115 Kč

https://bit.ly/ArtistrySignatureSelectzpevňujícímléko

K ingrediencím efektivně působícím proti celulitidě patří kofein, výtažky z mořských řas a granátové jablko nebo černý pepř. Kofein přispívá k rozproudění krve. Pokud si tedy dopřejete kávový peeling, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Nejenže odstraníte z povrchu pokožky odumřelé buňky, zároveň i prokrvíte celé tělo, a pokožka tak bude působit pevnější, zářivější a hladší,” uzavírá Gavendová.

Více informací na www.amway.cz.

Zdroj foto: Amway, Pexels.com