WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Zahradní stoly vs. balkonové stoly – základní konstrukční rozdíly

Balkony i zahrady mají mnoho výhod a nevýhod. Zatímco zahrada je prostornější, balkon a terasa vyžadují méně práce a času stráveného údržbou. Ve všech případech však potřebujeme podobné vybavení, včetně židlí a zahradních stolů, balkonových nebo terasových stolů. Díky nim budou osamělé večery nebo chvíle strávené s blízkými k odpočinku čistým potěšením.

Tak jak si vybrat ten správný model? Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými produkty? Pokusíme se odpovědět na tyto otázky v další části materiálu.

Zahradní stoly, tedy velké konstrukce pro mnoho osob

Zahradu (dokonce i malé) stojí za správné využití. Dokonce i prostor několika desítek metrů čtverečních by měl být co nejpohodlnější a nejfunkčnější, tak, aby volnočasové aktivity nebo jídla na svěžím vzduchu (jak s blízkými, tak sami) byly komfortní. Za tímto účelem stojí za to investovat do velkého nebo středního dřevěného stolu – nebo modelu s kovovou konstrukcí. Může být také rozkládaný. Zahradní stoly jsou k dispozici v mnoha fascinujících variantách. 

Nicméně, necháme otázky jejich designu bez komentáře a napovídání. Každý má svůj vlastní vkus a měl by zvolit zahradní stůl tak, aby se zbytkem zařízení vytvořil jeden celek a atraktivní uspořádání pro domácnost.

Terasové stoly přizpůsobené objektu

Terasy, na druhé straně, jsou stále populárnější prvky nemovitostí. Dnes se s nimi v moderní výstavbě setkáváme častěji než před několika lety – dokonce i v bytových domech. Jsou větší než balkony, takže při hledání nábytku a vytváření využitelného prostoru na nich stojí za to vybrat terasové stoly přizpůsobené stylu samotného objektu a jeho velikosti. Lze mít za to, že se jedná o středně velké stavby – menší než zahrada, ale větší než balkonové konstrukce.

Balkonové stoly pro osoby s omezeným prostorem 

S úzkým balkonem nemáme mnoho možností. Balkonové stoly lze rozdělit na velmi malé skládací konstrukce nebo závěsné na bocích. Nejsou o moc větší než konferenční stolky, ale dva lidé si mohou při nich pohodlně vypít kávu, čaj nebo svůj oblíbený nápoj (také alkoholický) a dokonce si dát jídlo. 

Zdroj foto: Vidaxl.cz, Pixabay.com