WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jarní dekorace

Na jaře se příroda probouzí k životu. Toto kouzelné roční období nás inspiruje k osvěžení interiérů a vnesení radostných prvků do domova. Přeneste se do světa jemných a jednoduchých jarních dekorací, které oživí Vaše okolí. Je čas na malé (nebo i velké) změny!

Jarní dekorace

Barvy jara ve Vaší domácnosti

Jaro je spojováno s jemností a svěžestí a pastelové odstíny, jako je mátově zelená, jemně růžová nebo modrá, dokonale odrážejí jeho charakter. Pro získání jarní atmosféry přeneste tyto barvy na stěny svého bytu.. Každá místnost může mít jiný pastelový akcent. Představte si svou ložnici v odstínu jemné levandule. Každé Vaše ráno bude jako probuzení v zahradě plné květin. Obývací pokoj naplňte pastelově růžovou a jemnou šedou barvou, vytvoříte tak hřejivou a zároveň elegantní atmosféru.

Abyste cítili jarní atmosféru, nemusíte interiér vůbec vymalovat. Místnosti můžete doplnit jednoduchými doplňky v pastelových odstínech. Jemné barvy spolu dokonale ladí a vytvářejí harmonickou paletu barev, která vystihuje atmosféru jarní zahrady. Pastelové barvy působí uklidňujícím a relaxačním dojmem, ale také podporují kreativitu. Změna barevného ladění interiéru je tedy nejen estetickým postupem, ale také způsobem, jak dodat interiéru pozitivní energii a radost.

Květinové akcenty

Co by to bylo za jarní domov bez květinových motivů? Zaplňte své interiéry květinami, které jsou symbolem znovuzrození a nového života. Nejjednodušší způsob, jak vnést do svého domova jarní svěžest, jsou nové květiny v květináčích. Na kuchyňský parapet můžete umístit barevné tulipány, jemné fialky nebo svěží orchideje. Pro podporu jarní atmosféry umístěte rostliny do květináčů s jemným květinovým motivem.

Ale tím nápady nekončí, protože jarní květiny se mohou objevit všude v bytě – na obrazech, polštářích i dekách. Stačí, když si v obývacím pokoji pověsíte malý obraz s květinovou kyticí, a interiér okamžitě získá jarní atmosféru. Obklopte se rostlinami a dekoracemi s květinovými vzory, abyste se ve svém prostoru cítili dobře.

Infografika společnosti Pepco o jarních květinách

Domácí zahrady

Na jaře je nádherné pozorovat, jak se příroda probouzí k životu. Pozorujte zelené stromy, obdivujte rozkvetlé květiny. Člověk by si to kouzlo rád přinesl domů, a to je přesně to, co můžete udělat! Vytvořte si koutek se zelení, do kterého umístíte různé květiny kvetoucí v různých obdobích. Pokud nemáte mnoho místa, věnujte jednu ze stěn v obývacím pokoji nebo v kuchyni vertikální zahraděZavěste květináče s převislými květinami na stropní háčky nebo speciální žebříky. Pro malé místnosti to je fantastické řešení! Vyberte si rostliny v květináčích, jako je hadinec , aloe vera, břečťan obecný nebo například kapradiny, které mají schopnost čistit vzduch a fungují jako přírodní filtr. Absorbují škodlivé látky, a mohou tak zlepšit Vaši pohodu.

Jak jinak ještě můžete do svého domova vnést jaro? Na konferenční stolek nebo noční stolek můžete umístit čerstvé květiny v elegantní váze nebo si na okenním parapetu vytvořit mini bylinkovou zahrádku. Bazalka, máta a petržel jsou nejen aromatickým doplňkem pokrmů, ale také svěžím jarním vánkem v kuchyni.

Doplňky a jarní dekorace pro oživení prostoru

Žena na jaře přesazuje sukulenty

Jaké další jarní dekorace vnesou do interiéru osvěžující atmosféru? Vyměňte těžké zimní závěsy za lehké látky v decentních barvách a vzorech. Vyberte si závěsy, které propouštějí sluneční paprsky, aby do místností pronikalo co nejvíce přirozeného světla. Možná by se hodila i malá přestavba, která by odkryla okna a umožnila prosvětlení obývacího pokoje sluncem. Naproti oknu zavěste zrcadlo, které odráží sluneční paprsky a ještě lépe osvětluje celou místnost. Zrcadlo interiér prosvětlí a opticky zvětší. Zrcadla kromě toho dodávají pokojům eleganci a jedinečný charakter.

Jaro inspiruje ke změně a vybízí k akci. Takže se není na co čekat! Stačí pár jarních dekorací, aby Váš domov po zimě získal svěžest a byl plný energie a života. Pokud je pro Vás přemalování stěn příliš velkou zátěží, začněte s malými úpravami. Na okenní parapet položte rozkvetlé květiny a na konferenční stolek řezané květiny. Na pohovku položte lehkou bavlněnou deku s květinovým motivem a polštáře v pastelových odstínech. Nyní můžete přivítat jaro!

Zdroj foto: stock.adobe.com/pl, Pepco.cz