WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Metody odstraňování chloupků – pro a proti

Hladké tělo si zajišťovali již svůdné Egypťanky a dodnes patří odstraňování chloupků k běžným zkrášlovacím procedurám. Proto si rozebereme 3 nejčastější způsoby depilace. Patří mezi ně holení, vytrhávání a epilace laserem. Všechny mají své výhody a nevýhody. Posuďte sami, jaká metoda je nejvhodnější právě pro vás.

Metody odstraňování chloupků - pro a proti

Odstraňování chloupků laserem

Pokud nemáte nouzi o peníze, můžete využít služby na klinice estetické medicíny, kde používají laser. Tento univerzální přístroj vysílá do podkoží paprsek, který sjede po pigmentu obsaženém v chloupku rovnou do cibulky a tepelně ji zničí. Aby přitom nedocházelo k možným povrchovým popáleninám, mají ty nejmodernější lasery na odstraňování chloupků chlazení. Navíc se hlavice kůže vůbec nedotýká a zákrok z rukou odborníků je tudíž bezpečný a prakticky bezbolestný.

Nestačí však příjít jen jednou, protože ochlupení roste v určitých cyklech. Laserové odstraňování chloupků tak eliminuje pouze ty aktivní, kterých bývá kolem 20 % z celkového množství. Podle zkušeností je nutné podrobit se této formě epilace alespoň 6 krát ve zhruba měsíčních intervalech. Pak už stačí zpravidla jedna udržovací procedura ročně, abyste měli dokonale hladké podpaží, třísla, či jinou tělesnou partii.

Muži se takto zbavují nadměrného ochlupení zad a dámy laserem s oblibou řeší knírek. Jedná se však o cenově nákladnější proceduru. Na druhou stranu se tím od věčného odstraňování chloupků osvobodíte jednou provždy.

Metody odstraňování chloupků - pro a proti

Odstraňování chloupků holením

Nejlevnější metodou, jak se zbavit nežádoucího porostu, je pochopitelně oholení. Stačí k tomu ruční holítko vybavené zvlhčujícími lamelami a žiletkou určené na opakované odstraňování chloupků ve sprše. Speciální pěny či gely nejsou ve skutečnosti nutné. Pokožku stačí namydlit, čímž je zajištěn hladký skluz žiletky a za pár minut je po chlupech.

Hlavní problém odstraňování chloupků holením spočívá v krátkodobém efektu. Už druhý den začne na oholeném místě rašit pichlavé strniště. A to rozhodně není nic, o co by ženy stály. Další nevýhodou je také zarůstání chloupků do kůže a tvoření malých vřídků a pupínků zvlášť v podpaží a v intimních partiích.

Metody odstraňování chloupků - pro a proti

Odstraňování chloupků vytrháváním

Poslední oblíbený způsob odstraňování chloupků se obvykle provádí elektrickým strojkem zvaným depilátor. Druhou možností je tekutý vosk, který se strhne kosmetickými ubrousky i s nalepenými chlupy.

První nevýhodou je značná bolestivost, zvlášť když s tímto druhem odstraňování chloupků začínáte. Dokud vám ještě roste čerstvý a bujný porost, bývá jeho vytrhávání hodně nepříjemné. Strojkem to jde postupně, voskem najednou, ale v obou případech to bolí. Nicméně časem, jak chloupků ubývá a ty přeživší se stávají jemnějšími, přestane být vytrhávání tak hrozné. Přesto je tato metody nevhodná pro rozkrok a podpaží.

Dále je třeba upozornit, že si nejpozději do 14 dnů budete muset celé martyrium zopakovat. Kromě toho se nutnosti periodického vytrhávání nezbavíte ani po 20 letech. A tak vás nakonec vyjde tato zdlouhavá metoda finančně nastejno nebo dráž, než moderní odstraňování chloupků laserem, které ničí kořínky natrvalo.

Teď už víte to nejpodstatnější k odstraňování chloupků, abyste se mohli rozhodnout, jaký postup či kombinace více možností jsou vhodné právě pro vás. V případě laseru dbejte na renomé pracoviště a nenechte se zlákat podezřele levnými službami. Většinou se tím maskuje nekvalitní stroj zpravidla asijské výroby nebo repasovaná zastaralá technika. Neriskujte zranění, a pokud na laser zatím nemáte, protože třeba studujete, tak počkejte, až si potřebnou částku naspoříte. Do té doby to normálně přežijete se žiletkou a depilátorem.

Zdroj foto: Swissesthetic.cz, Pexels.com