WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

DIY nápady na vánoční dekorace: Svíčky i ozdoby z drátků

Naše maminky a babičky si spoustu věcí musely vyrobit samy, protože se prostě nedaly pořídit. Dnes už koupíte téměř všechno, na co si jen vzpomenete, přesto se DIY výrobky znovu dostávají do módy. Vlastnoručně vyrobených věcí si více vážíme, navíc se cení originalita.

Tvoření podporuje kreativitu a zabaví nás o dlouhých zimních večerech. Co takhle pustit se do výroby vlastní vánoční výzdoby? Není to zas tak složité, zapojit se dají i děti.

Tvořte společně ozdoby z drátků

Pro tvoření s dětmi je vhodné například drátkování. Různobarevnými drátky se dají obalovat nejrůznější šablony. Dají se pořídit třeba i kovové kruhy nebo srdce, které můžete drátky různě omotávat a vyplétat. Děti bude určitě bavit tvoření z chlupatých drátků, mohou z nich vymodelovat například ozdoby na vánoční stromeček.

Bez svíček by Vánoce snad ani nebyly Vánocemi

Poměrně nenáročná je i výroba svíček. Stačí koupit skleněné nádoby, knoty a vosk, který rozehřejete v hrnci. Přidat se dají vonné esence či ozdoby, například zrnka kávy. Pokud se bojíte zranění z horkého vosku, můžete využít jiné postupy. Velmi jednoduchá je výroba voskových svíček. Koupíte hotový včelí vosk v podobě plátů a knoty, plát pouze omotáte kolem knotu a je hotovo. Voskové svíčky navíc strašně krásně voní.

Betlém z modelovací hmoty

Hromadu dekorací vytvoříte z modelovacích hmot, hlíny, sádry apod. Práce s Fimo hmotou či hmotou Modurit je snadná. Za normální teploty je zpracujete a pak vytvrdíte v troubě nebo vroucí vodě. Modurit se dá nabarvit i klasickými temperovými barvami. Můžete vymodelovat třeba celý model betlému, svícen, vánoční stromeček s dárky apod.

Originální mýdlo jako vánoční dárek

Vlastnoručně je možné vyrobit také dárky. Ať už darujete své rodině vonné svíčky nebo mýdlo, takového dárku si určitě budou vážit. Poměrně jednoduchá je i výroba voňavých mýdel.

Podívejte se do e-shopu firmy SVÍČKY GARANT, kde seženete celou řadu kreativních potřeb pro DIY tvoření. Nasbírejte inspiraci a pusťte se do toho.

Zdroj foto: Svicky.net, Pixabay.com