WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Inspirujte se ekologickým stylem oblékání

Určitě už jste slyšeli o udržitelném stylu oblékání. Jedná se o ekologickou módu, která se vyrábí z přírodních materiálů. Pokud chcete udělat krok k přírodě a životnímu prostředí, inspirujte se pomalými a malými krůčky, které vás posunou na vaší cestě.

Jak vybírat oblečení

Při výběru oblečení se vždy dívejte na jeho složení. Vybírejte si přírodní materiály, mezi které patří například len, vlna, ale také bavlna. Sáhněte po bavlněných šatech, tričkách, ale také bavlněném spodním prádle. Ať už se jedná o bavlněné kalhotky nebo pánské bavlněné trenýrky, tento materiál zaručí komfort při nošení a navíc se hodí i pro alergiky.

Nákupy z druhé ruky

Pokud chcete vytřídit svůj šatník, nebojte se odnést oblečení, které se vám už nehodí do charity nebo alespoň do textilního kontejneru. Zkuste navštívit second hand ve svém okolí a zjistíte, že zde koupíte slušivé a kvalitní oblečení. V těchto typech obchodu koupíte například koženou bundu nebo kabelku, u které máte jistotu, že vydrží, právě protože nejste její první majitel.

Kvalitní spodní prádlo

Při obnově šatníku a ekologickému stylu oblékání často myslíme na to, jak za oblečení ušetřit. Na dámském a pánském spodním prádle však nikdy nešetřete. Raději si vždy připlaťte za kvalitu a komfort. Investujte do bavlněného spodního prádla a po nějakém čase zkontrolujte, zda není zaprané, děravé a zda není potřeba obnovit nejen šatník, ale i prádelník.

Proč vybrat přírodní materiály

Přírodní materiály se hodí nejen pro alergiky, ale také pro lidi s citlivou kůží. Pokud vám dělají problémy i krémy, aviváže a další kosmetické přípravky, zkuste se zaměřit na hygienu za použití ekologicky odbouratelných produktů bez chemie. Oblečení i spodní prádlo pak vybírejte bez syntetických materiálů.

Jak pomáháte

Ekologickým stylem života a přemýšlením, co a kde nakoupit, pomáháte přírodě. Šetříte životní prostředí a nepodílíte se na zahlcování světa odpadky a spoustou nepotřebných věcí, které končí různě na skládkách a již se nehodí k dalšímu použití. Naopak výběrem ekologických produktů se podílíte na přirozené obnově, ať už se týká oblečení, potravin nebo dalších potřebných věcí, které nám ulehčují život.

Ekologický styl života

Zajímáte-li se o ekologický styl života, navštivte místní farmáře, vybírejte si řemeslné produkty a vždy sáhněte raději po kvalitě než po kvantitě.

Zdroj foto: Andrie.cz, Pixabay.com