WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Recenze kosmetiky: Jak funguje terapie světlem?

O galvanické ionizaci byla napsána spousta slov a je využívána v mnoha kosmetických salonech. Je její účinek ale opravdu tak skvělý, jak se všude tvrdí?

Terapie světlem – co to je?

Ve stručnosti to znamená, že pokožka je ozařována modrým a červeným světlem.

Červené světlo zabraňuje stárnutí a podporuje tvorbu kolagenu. Ten naše pokožka ztrácí již po třicátém roku věku a je třeba jeho tvorbu podpořit. Vyhlazuje také vrásky a drobné linky a pomáhá ke svěží a zářivé pleti.

Modré světlo pomáhá vstřebat kosmetické produkty hluboko do pleti. Je tedy vhodné na aplikaci séra či masky. Odstraňuje akné a drobné záněty, hodí se i pro „náctileté“ uživatelky.

Kvůli světelné galvanizaci nemusíme chodit jen do salonů na drahé procedury. Značka RECLAR vyrábí hypoalergenní galvanický peeler, díky němuž si můžeme dopřát kvalitní péči o pleť každý večer.

Naše redaktorka se rozhodla, že zjistí, zda se opravdu koupě peeleru vyplatí.

Otestovali jsme peeler od značky RECLAR

Peeler jsem testovala dva měsíce, chtěla jsem výsledky, které jsou opravdu prokazatelné.

Produkt, který jsem dostala, byl zabalený v hezké krabičce a jeho součástí byl kabel na nabíjení i silikonové pouzdro na přenášení. Samotná špachtle je pozlacená a hypoalergenní. Za celou dobu používání a otírání po každém použití jsem nezaznamenala jediný škrábanec (je tedy velmi odolná). Doba nabíjení je delší, po plném nabití vydrží cca 35 minut v zapnutém režimu.

Špachtli jsem používala spolu se sérem Pure Vita – také od značky RECLAR – a občas si přilepšila jejich rozjasňující pleťovou maskou. Peeler obsahuje tři programy, ideální je použití všech tří.

Použití

První je pouze galvanický peeling, kdy pomocí špachtle přejíždíte po obličeji. Pozor – pleť musí být navlhčená a je vhodné ji zvlhčovat i průběžně. Pleť jsem vždy napařila (aby byl efekt co největší) a pak jsem jen pozorovala (s úžasem), čím vším jsem měla pleť zanesenou. Peeling jsem aplikovala 2x týdně.

Druhý program je modré světlo, které jsem používala spolu se sérem či pleťovou maskou. Program zároveň jemně galvanicky pleť masíruje a pomáhá kosmetickým produktům pronikat do pokožky.

Na závěr jsme použila červené světlo, zpravidla spolu s krémem na obličej. Funkci červeného a modrého světla jsem nejdříve aplikovala každý den, po týdnu jsem snížila intenzitu na 3x týdně. Každá fáze trvala přibližně 5 minut. Věnovala jsem své kráse tedy vždy 15 minut.

Jaký byl výsledek?

Hodně trpím na ucpané póry, proto jsem byla zvědavá na účinky terapie. Po měsíci jsem pozorovala menší množství černých teček a méně ucpané póry. Naučila jsem se na svůj „malý rituál“ těšit a stal se součástí mé týdenní kosmetické rutiny. Po dvou měsících jsem začala účinkům galvanické světelné terapie věřit, jelikož jsem viděla prokazatelné výsledky. Pupínky sice nezmizely úplně a tu a tam se zanícený pór objeví, pleť je ale čistější než dřív. A jen díky pár minutám péče.

Zdroj foto: MENHOUSEMAN.cz, foceno v Pytloun Boutique Hotel Prague.