WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Nazujte si tenisky Adidas a udělejte svých 8000 kroků denně pro zdraví

Hýbat se je zdravé a chůze je pro mnohé z nás příjemnější než běh či jízda na kole. Chůze přitom nemusí přinášet méně benefitů. Nehuntujeme si tak tělo, nemusíme se do ní tolik nutit a snadno zapojíme i celou rodinu. Jak se ale k chůzi motivovat?

Nazujte si tenisky Adidas a udělejte svých 8000 kroků denně pro zdraví

Někdo doporučuje 6000, jiný 8000, někdo až 10 000 kroků. Nezáleží ani tak na počtu, ale na intenzitě, způsobu chůze, tepové frekvenci, kterou u chůze dosáhneme, a též na naší kondici a zdravotním stavu. Určitě bychom ale měly intenzivnějšímu pohybu věnovat alespoň 30 minut denně. Za tuto dobu však 8000 kroků neuděláme. Na to potřebujeme tak 1,5 hodiny. Takže jenom dobré tenisky Adidas, krokoměr či aplikace v telefonu vám pro tuto aktivitu stačit nebudou. Budete potřebovat i dostatek času. Jak z toho ven? Nejezděte autem, ale ani veřejnou hromadnou dopravou. Snažte se kamkoliv dojít pěšky. Nebo si alespoň cestu domů tramvají rozdělte na část, kdy se svezete, a na část, kterou dojdete pěšky.

Abyste mohly přejít na nový životní styl, potřebujete zejména dobré boty

Nejen ty, ve kterých už se vydáváte sportovat. Už vaše běžná obuv do práce musí být natolik pohodlná, abyste nepřemýšlely, jestli si dvoukilometrovou chůzí nenaděláte otlaky. Trendy naštěstí už nějakou dobu fandí teniskám. Sneakers boty se hodí kamkoliv, včetně velkoměsta. Navíc k čemukoliv. Klidně k pracovnímu kostýmku či k šatům.

Jestliže chcete žít zdravěji, přirozeně hubnout chůzí, či si jí udržovat kondičku, budete muset zapracovat na svém botníku, ale nejen na něm. Částečně se hodí upravit i šatník. Nebojte se trendy legin, ale ani šatových mikin. Změnami možná bude muset projít i vaše kožená kabelka. Shopperka na vaše prodloužené procházky příliš vhodná nebude. 

Ideální jsou kožené kabelky ve stylu crossbody. Kůže dodá kabelce tohoto stylu noblesu i eleganci, střihově vás přitom nezklame ani u zvýšené fyzické aktivity. Dobrým pomocníkem je i dámský batoh. Ten lze s crossbody kabelkou i kombinovat.

Najděte si pro svých 8000 kroků parťáky

Těmi nejlepšími jsou děti, partner a pes. A lze je dokonce i pro zpestření kombinovat. Vyzvedáváte denně dítě ve školce či ve školce? Vyberte pohodlné dětské boty na delší procházky a jděte pak spolu domů pěšky.

Dítě je výborným parťákem, i když jste s ním doma, nebo třeba o víkendech a o prázdninách. Podnikejte procházky do přírody. Snadno vymyslíte poznávací hru, bojůvku, taktéž můžete objevovat různé zajímavosti po okolí, dát se na geocashing i chodit zkoumat přírodu. Dítě bude nadšené a vy kromě parťáka na dlouhé procházky najdete i inspiraci pro chytré dárky pro dítě. Dalekohled, buzola, speciální lupy na pozorování brouků, knížky a různé pracovní sešity o přírodě a jejím pozorování – vy i vaše dítě se budete věnovat pohybu a současně se vzdělávat. Společná chůze s dětmi je skvělá i na učení se písniček, nebo rozvíjejte slovní zásobu dítěte tím, že si na střídačku budete povídat pohádky. Případně je na procházce rovnou hrajte.

Nazujte si tenisky Adidas a udělejte svých 8000 kroků denně pro zdraví

Partner je řešení na procházky pro bezdětné. Odpoledne co odpoledne, víkend co víkend – udělejte si z procházek životní styl. Povídejte si u nich, nebo příjemně mlčte. Hlavně nekoukejte do telefonů! Vzájemné procházky sbližují. Nechce se vašemu partnerovi? Začněte tím, že mu koupíte nové tenisky. Skechers boty se hodí na procházky z práce, do parku i se psem. Využijte třeba blížícího se Valentýna. Odpusťte si tento rok zbytečné partnerské dárečky. Věnujte partnerovi něco pro zdraví – pořádné boty na chození. A pokud se vám partnerské dárečky přece jen líbí? Kupte boty na chození rovnou i sobě.

Nechce s vámi na procházky dítě ani partner? Nebo jste single? Pořiďte si psa a novou dog friendly práci. To pak můžete chodit do práce i z práce, v týdnu i o víkendu. Život se psem je o pohybu, tak si pořiďte pohyb milující plemeno a vyrazte! Se psem a v dobrých botách 8000 kroků denně hravě překonáte.

Zdroj foto: CCC.eu