WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Skandinávský minimalismus ověnčený prestižními cenami za design

Domácí spotřebiče skandinávské značky ASKO jsou už víc než 70 let synonymem toho nejlepšího, co si můžete pořídit. Kromě luxusu nabídnou i dokonalé řemeslné provedení a špičkové technologie profesionálních provozů.

A také nadčasovou krásu a radost z každé činnosti, při které vám budou pomáhat. Inteligentní a odolné spotřebiče jsou ztělesněním dokonalého souladu formy a funkce, a jsou navržené tak, aby inspirovaly a obohatily život. Není proto divu, že sbírají jednu prestižní cenu za druhou. K vidění jsou v designových showroomech v Praze a Bratislavě.

Skandinávský minimalismus ověnčený prestižními cenami za design

Už od 50. let, kdy se ve švédském Vara zrodila značka ASKO jako malý výrobce spotřebičů, sbírá řadu ocenění za svůj design, funkčnost a inovace.

Péče o prádlo je základní stavebním kamenem značky ASKO od samého počátku v roce 1950 a svými spotřebiči vytváří z luxusní prádelny útulné, příjemné a výsostně praktické místo. Pračky, sušičky i unikátní sušící skříně se postarají i o ty nejchoulostivější luxusní oděvy, ale i promočené sportovní bundy, rukavice a kožené boty. Celý systém pak doplňují nenápadní pomocníci jako je výsuvný koš, polička nebo žehlicí prkno elegantně ukryté ve spojovacím mezikusu mezi pračkou a sušičkou umístěnou nad sebou. Už v roce 2009 se ASKO stalo první značkou na světě s designově uceleným systémem luxusní péče o prádlo.

Skandinávský minimalismus ověnčený prestižními cenami za design

Jedinečný je i široký sortiment exkluzivních kuchyňských spotřebičů, který posouvají nejen design, ale i samotný zážitek z vaření na novou úroveň. A s ním i způsob, jakým přemýšlet o péči o sebe a své blízké s ohledem na okolní svět.

V nabídce ASKO najdete exkluzivní varné desky, pečicí trouby a kombinované parní trouby, ohřívací a vakuovací zásuvky, vestavné kávovary, odsavače par, myčky nádobí, chladničky, mrazničky. Ale také designové vinotéky s profesionálními funkcemi a speciální kuchyňské příslušenství. Vše tvoří jeden dokonalý celek pro radost ze života a společných chvil, které se odehrávají právě v kuchyni – skutečném srdci domova. A ani zde není nouze o prestižní mezinárodní ceny napříč celým sortimentem.

Skandinávský minimalismus ověnčený prestižními cenami za design

Vinotéka, která těžko hledá soupeře

Chytrá skříňová vinotéka ASKO WCN311942G poskytuje ideální prostředí pro skladování, zrání a podávání až 190 lahví vína ve třech oddělených, samostatně ovladatelných teplotních zónách. Každá z nich má dokonalou regulaci teploty, vlhkosti, zajišťuje rovnoměrné proudění vzduchu bez jakéhokoliv chvění i ochranu proti pachům a UV záření. Inteligentní vinotéka s integrovanou wifi je díky mobilní aplikaci Vivino propojena s celosvětovou databází vín. Část vinotéky určená k podávání má barevně nastavitelný systém osvětlení pro vytvoření té správné atmosféry při degustaci. Z řemeslně dokonalých dřevěných polic s teleskopickými pojezdy cítíte dotyk lidských rukou, pokročilá technologie se pak postará o vše ostatní. Vinotéka nedávno získala ocenění Good Design Gold Award, pyšní se ale i absolutně nejvyšším oceněním za design iF Gold Award.

Skandinávský minimalismus ověnčený prestižními cenami za design

Podstavná vinotéka

Vinotéka ASKO WCN25842G se dá umístit pod pracovní desku , abyste měli lahodný mok vždycky po ruce. Má dvě teplotní zóny – pro skladování a podávání vína v optimálních podmínkách. Pomocí aplikace ASKO můžete naskenovat etiketu, získat data z databáze Vivino a přidat je do digitálního inventáře svých vín. Vnitřní osvětlení jde upravit podle osobních preferencí a okolního osvětlení. Dřevěné police tvoří příjemnou rovnováhu s pokročilými technologiemi. Vinotéka získala nejprestižnější světové ocenění za design iF Design Award.

Skandinávský minimalismus ověnčený prestižními cenami za design

Myčky pro víc než jednu generaci

Mezinárodním porotám neušla ani nová generace chytrých myček ASKO z řady DW60 se čtyřmi koši a s integrovanou wifi. Mají největší úložnou kapacitu a nosnost na světě a jsou nezávisle testovány na ekvivalent pravidelného používání po dobu 20 let. Přicházejí s několika chytrými udržitelnými funkcemi pro mytí a sušení a současně splňují nejvyšší hygienické standardy tím, že pomocí UV světla eliminuje 99,9 % bakterií, plísní, virů a dalších patogenů i při úsporném ECO programu s nízkou teplotou. Hlavní mytí proběhne až po oplachu a automatickém vyčištění filtru v čisté vodě pomocí systému 11 trysek s velmi účinnými ostřikovacími zónami. Osm nejdůležitějších komponentů je vyrobených z nerezové oceli, a nikoliv z plastu. Díky tomu jsou myčky ASKO DW60 nejspolehlivějšími a nejekologičtějšími myčkami na světě a etalonem trhu, pokud jde o hygienu a udržitelnost. Ovládají se i na dálku prostřednictvím aplikace v mobilních zařízeních. Pyšní se oceněním European Product Design Award za inovativní a průkopnické produkty. A nejprestižnějším mezinárodním oceněním iF Design Award.

Skandinávský minimalismus ověnčený prestižními cenami za design

Inteligentní vaření bez hranic

Nedávno ASKO představilo ucelený koncept Celsius°Cooking™, který posouvá vaření na zcela novou úroveň. Chytrá indukční deska bezdrátově komunikuje s originálním příslušenstvím Celsius°Cooking™ – hrncem a pánví s teplotními čidly i teplotní sondou a sama řídí naprosto precizně teplotu i čas vaření pro výsledky hodné těch nejlepších šéfkuchařů. Varná deska s komfortní šířkou 83 cm dokonce skrývá i výsuvný odsavač ASKO Elevate, který svůj výkon sám dokonale přizpůsobí párám provázejícím momentální vaření, aby jinak zůstal decentně ukrytý. Vše můžete řídit pomocí jednoduchého uživatelského rozhraní nebo prostřednictvím aplikace, která vás bude inspirovat a povede vás přípravou pokrmů krok za krokem. Systém Celsius°Cooking™ a také varná deska s integrovanou digestoří získaly dvě nejprestižnější ocenění iF Design Award.

Neviditelné odsavače

Tyto odsavače par byly vyvinuty tak, aby se hodily do moderních obytných prostor – představují totiž skvělé řešení pro vytvoření otevřeného kuchyňského prostoru. Lze je dokonale integrovat do kuchyňské skříňky nebo stropního podhledu. Jsou k dispozici v různých rozměrech pro instalaci těsně u stěny nebo nad ostrůvkem. Pyšní se nejprestižnější iF Design Award.

Péče o prádlo a Red Dot Award

V roce 2019 získala značka ASKO další prestižní ocenění – Red Dot Award za sušičky T600 HX, které jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních a několika technických specifikacích. Co je spojuje je inovace, funkčnost, mimořádný design, dlouhá životnost a ergonomie. ASKO tak navazuje na jiný mimořádný úspěch, a sice Red Dot Award „Best of the Best“ za unikátní, ucelený a designově jedinečný systém péče o prádlo, který je zároveň ergonomický a odpovědný k lidem i přírodě.

Více o mnoha dalších oceněních na cz.asko.com.

Comfort Program

Luxusní spotřebiče ASKO se dají pořídit u vybraných prodejců nebo v designovém showroomu ASKO v Praze a Bratislavě jako součást prémiové služby Comfort Program. Tato služba zahrnuje nadstandardní odborné poradenství při výběru i používání spotřebičů, každodenní asistenci při řešení nečekaných situací i 7letou záruku na všechny spotřebiče. Přináší zákazníkům ten nejvyšší možný komfort a je výhodná mj. i při pronajímání luxusních nemovitostí.

Zdroj foto: ASKO