WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Duchové Carcassonne: Odkryjte tajemství mlhy

Hra Carcassone je držitelkou prestižních ocenění Spiel des Jahres a Deutcher Spielepreis. Milovníci deskových her ji důvěrně znají, protože významně přispěla k rozvoji deskových her a vždy se těší na další rozšíření. Od doby prvního vydání se tato hra stala skutečným fenoménem.

Duchové Carcassonne: Odkryjte tajemství mlhy

Důvod je přitom zcela prozaický: nikdy se neokouká, nikdy se neohraje, pokaždé je totiž jiná. Navíc je zábavná, i když ji hrajete jen dva, což se o jiných hrách říct nedá. Podstata hry je vlastně jednoduchá. Společnost Mindok si pro letošek připravila novinku ve formě rozšíření, a to s názvem Duchové Carcassonne.

V minulosti, v době, kdy hustá mlha pokrývala rozlehlé louky kolem města Carcassonne a tiše se plížila až k městským hradbám, panovala ve středověkém kraji neklidná doba. Stateční rytíři, kteří odvážně střežili toto nádherné město, se třásli strachem při večerních setkáních u táborového ohně. V jejich brnění se ozýval chrastivý zvuk, zatímco naslouchali starým příběhům mnichů.

„V mlze se skrývají duše, které vystupují z temnoty, aby nalezly svou spravedlnost,“ varovali mnichové. Odkrývají se tajemství minulosti, a nyní se klade otázka, zda se najdou stateční hrdinové, kteří přijdou a zachrání tento svět před temnotou duchů?

Duchové Carcassonne: Odkryjte tajemství mlhy

Nová dobrodružství v legendární hře

Duchové Carcassonne vás vtáhnou do zábavného herního prostředí, které je známé svými malebnými městy, rozlehlými loukami a tajemnými zákoutími. Kromě krásy kraje se do hry vkrádají strašidelné zámky, tajemné hřbitovy a všeobjímající mlha, která skrývá duše ze záhrobí. Každý nový prvek v krajině přináší nová pravidla a strategie, takže budete muset využít svou inteligenci a taktiku, abyste se vypořádali s těmito novými výzvami. Ale pozor! Nebudete v tom sami.

Duchové Carcassonne: Odkryjte tajemství mlhy

Spojte síly pro záchranu Carcassonne

Nejvýraznější změnou je zavedení kooperativního režimu. Hráči se musí spojit, aby čelili neklidným duchům, kteří ohrožují krajinu. Hra nabízí šest úrovní s narůstající obtížností, takže i ti nejzkušenější hráči budou mít co řešit. Budete společně bojovat proti mlze, z níž se zjevují duchové, a snažit se je uchlácholit před tím, než se jejich temné síly rozšíří po celém kraji.

Duchové Carcassonne: Odkryjte tajemství mlhy

Duchové Carcassonne nejsou jen hrou; jsou to vrátka do světa, kde se minulost a přítomnost spojily a vytvořily tajemnou a vzrušující zábavu. Kooperativní režim, záhadné prostředí a nová pravidla přináší zcela nový rozměr do klasického středověkého světa Carcassonne. Připravte se na dobrodružství, kde musíte spojit své síly a zachránit Carcassonne před duchy a temnotou mlhy.

Dokážete překonat tyto nadpřirozené bytosti a navrátit pokoj do krásného kraje města Carcassonne?

Jste připraveni na tuto neuvěřitelnou výpravu?

Představení hry:

Hra Carcassone

Doporučená cena: 849 Kč.

Více informací na www.mindok.cz.

Zdroj foto a video: MINDOK