WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak vybrat tu nejlepší pračku? Tipy, díky kterým to zvládnete

Bez pračky se neobejde téměř žádná domácnost. Ale co když důležitý spotřebič dosluhuje, případně jen nevyhovuje současným standardům? Pošlete jej do zaslouženého důchodu a udělejte místo pro nový model. Jenomže po jaké pračce sáhnout? Při hledání nástupce může být rozhodování složité. Na trhu je skutečně mnoho možností a výběr té správné pračky se běžnému uživateli jeví jako oříšek. Ale nebojte se! V následujících řádcích vám prozradíme užitečné tipy a klíčové funkce, na které byste se měli při hledání nejlepší pračky zaměřit. Ať už jste začátečnice, nebo zkušená pradlena, tyto rady vám pomohou udělat informované rozhodnutí a najít pračku, jež vám bude věrně sloužit po mnoho dalších let.

Jak vybrat tu nejlepší pračku? Tipy, díky kterým to zvládnete

Velikost a kapacita

Než se pustíte do hledání konkrétního modelu, zvažte množství prádla, které pravidelně perete. Pokud máte děti, pravděpodobně oceníte pračku s větší kapacitou. Na druhou stranu platí, že pokud jste singl nebo sdílíte domácnost pouze s partnerem a neperete větší objemy prádla, bude se vám hodit spíše menší pračka – ušetří vám prostor.

Ujasněte si také, jestli je pro vás lepší volbou klasika – anebo pračka s vrchním plněním, která vám doma nezabere tolik místa. Zde najdete nejprodávanější pračky s vrchním plněním.

Energetická účinnost

Pračka patří mezi největší energožrouty v domácnosti. Při výběru je proto důležité věnovat pozornost energetickému štítku. Zaměřte se na modely s hodnocením A+++ nebo vyšším, což znamená nejvyšší úroveň úspory energie. I když se na začátku může zdát dražší, dlouhodobě ušetříte na účtech za elektřinu.

Jak vybrat tu nejlepší pračku? Tipy, díky kterým to zvládnete

Programy a funkce

Většina praček nabízí různé programy, které jsou navrženy pro specifické druhy látek a stupně zašpinění. Ubezpečte se, že pračka, kterou vybíráte, má dostatečný výběr programů, které odpovídají vašim potřebám. Například program na jemné prádlo, rychlý program nebo speciální program pro odstraňování skvrn. Užitečné však mohou být také funkce, jako je možnost odloženého startu – umožní vám nastavit pračku tak, aby začala pracovat v době, kdy vám to nejlépe vyhovuje.

Hlučnost

Pokud pračku hodláte umístit do obývacího prostoru nebo v blízkosti ložnice, rozhodně nepodceňujte její hlučnost. Hledejte spotřebiče s nízkým provozním hlukem a zajistěte si klidné prostředí bez rušivých zvuků.

Spolehlivost a značka

Určitě nechcete, aby vás pračka brzy zradila. Stát se sice může cokoliv – a i ten nejdražší model se čas od času kvůli výrobní vadě porouchá, nicméně spolehlivost je při výběru pračky skutečně klíčová. Přečtěte si proto recenze a hodnocení různých značek a modelů a zaměřte svou pozornost na značky s dlouhou tradicí a dobrou pověstí. Obvykle nabízejí vyšší úroveň spolehlivosti a kvality. Nápomocný vám může být tento přehled, který zahrnuje nejprodávanější pračky.

Jak vybrat tu nejlepší pračku? Tipy, díky kterým to zvládnete

Stanovte si rozumný rozpočet

Pračky se liší cenou podle svých funkcí a značek. Vyberte si spotřebič, který se vejde do vašeho cenového rozpětí a zároveň splňuje vaše požadavky. Spoustu času vám ušetří porovnávač zboží vyberte.cz, díky němuž se dozvíte, jaké parametry mají pračky nejprodávanější.

Co dodat závěrem? Při hledání té nejlepší pračky se zaměřte na výše uvedené faktory a snažte se od svých požadavků neustupovat. Díky naším tipům hledání nové pračky zvládnete a o vaše prádlo bude opět královsky postaráno.

Zdroj foto: Vyberte.cz, Pixabay.com