WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Nové volně stojící chladničky a mrazničky: Gorenje GardenFresh s extra objemem

Gorenje rozšiřuje svoji nabídku o novou generaci volně stojících monoklimatických chladniček a skříňových mrazniček s extra velkým objemem. Využívají zcela novou platformu o hloubce 663 mm, která dává možnost i při obvyklé výšce 185 cm výrazně navýšit skladovací kapacitu. Umístěním chladničky a mrazničky vedle sebe vznikne velkorysá kombinace side-by-side se zajímavými funkcemi, která se úsporně a bezchybně postará i o skutečně velké množství chlazených i mrazených potravin pro početnou rodinu. Odpadne tak potřeba jezdit často nakupovat – což rozhodně přijde vhod, když nemáte oblíbený obchod pár kroků od domu. A ušetřený čas budete moct využít na to, co je pro vás důležité. Protože Gorenje „se“ postará.

Jednodveřové XXL volně stojící chladničky Gorenje GardenFresh

Na trh přicházejí ve třech řadách s různou úrovní funkcí – řadě Essential, Advanced a v nejvybavenější řadě Superior. Díky nové platformě s hloubkou 66,3 cm nabízejí při běžné 60cm šířce a výšce 185 cm podstatně větší využitelný objem atakující hranici 400 l dobře přístupného a skvěle zorganizovaného prostoru.

Provoz bude skutečně úsporný

Nejvyšší řada Superior je reprezentovaná například chladničkou Gorenje R619DAXL6 ve velmi úsporné třídě C podle nového systému energetických štítků. Ušetříte s ní spoustu peněz – mimochodem, věděli jste, že spotřebiče, které mají 15 a více let, spotřebují až třikrát více energie než nové?

Nové modely Gorenje přicházejí s vynikající tepelnou izolací, s vylepšeným těsněním dveří, špičkovými komponenty chladicího systému a elektronickou regulací, která snižuje spotřebu energie na minimum,“ vysvětluje Jana Neuszerová, odbornice Gorenje.

Adaptivní technologie se naučí předvídat vaše chování

Technologie AdaptTech nepřetržitě sleduje způsob, jakým chladničku používáte, a udržuje stálou teplotu bez ohledu na to, jak často otevíráte dvířka.

Dokonce si zapamatuje vaše návyky, a naučí se vaše chování předvídat. A tak ještě, než ledničku otevřete, sníží teplotu o jeden až dva stupně. Potraviny ušetří teplotních šoků způsobených změnou teploty po otevření dvířek chladničky.

Systém MultiFlow 360° se zase postará o rovnoměrnou cirkulaci chladného vzduchu a pomůže udržet potraviny déle svěží a plné života, ať je umístíte na jakoukoliv poličku. Navíc bude i spotřeba energie optimální.

Zelenina jako čerstvě sklizená

Novinka potěší všechny, co žijí zdravě. Má totiž jednu z největších zásuvek na ovoce a zeleninu na trhu, zásuvku CrispZone se SmartHumidity. Speciální membrána udržuje vlhkost na optimální úrovni a přebytečnou propouští ven mimo zásuvku. Zelenina i ovoce tak zůstanou déle čerstvé a zachovají si cenné vitaminy.

Praktická je i objemná chladicí zásuvka Convert ZeroZone s regulovatelnou teplotou, která se snadno přemění z nulové zóny na další přihrádku pro velké množství ovoce a zeleniny a naopak, podle toho, jak zrovna potřebujete.

Jednodveřové skříňové mrazničky Gorenje Garden Fresh

Chladničky ideálně doplňují volně stojící skříňové mrazničky na stejné platformě s hloubkou 66,3 cm. Vytvoříte tak kombinaci typu side-by-side se stejným vzhledem. Jsou vybavené chladicím systémem No Frost Plus, který zabraňuje hromadění ledu a námrazy a udržuje nízkou spotřebu energie. Díky tomu odpadá nutnost odmrazování a čištění interiéru mrazničky. Kromě toho se zmrazené potraviny k sobě nepřilepí a uchovají si svoji kvalitu.

I mrazničky jsou vybavené systémem MultiFlow 360° pro rovnoměrnou cirkulaci vzduchu, který zaručuje optimální prostředí pro uložené potraviny a udržuje spotřeba energie na minimu.

Mrazničky mají i extra velkou zásuvku na objemné potraviny a praktickou plně výsuvnou poličku pro lepší přístup a snadný přehled o uložených potravinách. Šikovné je i LED osvětlení.

Šikovné konstrukční řešení

Nové chladničky i mrazničky mohou být podle provedení vybavené dotykovým displejem ve dvířkách s robustními, ergonomickými madly. Mají hladkou zadní stěnu – kondenzátor je totiž skrytý uvnitř spotřebiče mezi zadní stěnou a izolační pěnou. Spotřebiče jde proto umístit do mezery v kuchyňské sestavě až těsněna stěnu a využít optimálně celý prostor.

Spotřebiče mají tichý, úsporný a spolehlivý invertorový kompresor. Mají i Eco režim, který umožňuje ještě víc snížit spotřebu energie v době, kdy jste mimo domov.

Produktové tipy

Nová volně stojící jednodveřová chladnička Gorenje R619CSXL6 s automatickým odmrazováním má díky hloubce 66,3 cm i při běžné šířce 60 cm extra velký objem 384 l. O skvělý stav potravin se postará mj. adaptivní technologie, která si zapamatuje vaše návyky, a naučí vaše chování předvídat. A tak ještě, než ledničku otevřete, sníží teplotu o jeden až dva stupně. V kombinaci s technologií MultiFlow 360° pro rovnoměrnou cirkulaci chladného vzduchu zaručí, že potraviny zůstanou dlouho svěží a spotřeba energie bude minimální. Má jednu z největších zásuvek na ovoce a zeleninu na trhu se speciální membránou, která udržuje vlhkost na optimální úrovni a přebytečnou propouští ven mimo zásuvku. Praktická je i objemná chladicí zásuvka Convert ZeroZone,která se snadno přemění z nulové zóny na další přihrádku pro velké množství ovoce a zeleniny. Chladnička v úsporné třídě C má tichý, úsporný a spolehlivý invertorový kompresor. Díky ploché zadní stěně jde přisunout až ke zdi. Má dotykové ovládání na dvířkách ve vzhledu kartáčované nerezové oceli. Stojí 19 990 Kč.

Chladničku skvěle doplní skříňová mraznička Gorenje FN619DAXL6 se stejnou šířkou a hloubkou, a čistým objemem 280 l dobře přístupného úložného prostoru s LED osvětlením. Je vybavená pokročilou beznámrazovou technologií NoFrost Plus a technologií MultiFlow 360° pro rovnoměrnou cirkulaci vzduchu, která zaručuje perfektní stav potravin bez slepení a udržuje spotřebu energie na minimu. Má extra velkou zásuvku na objemné potraviny a praktickou plně výsuvnou poličku pro dózy a menší balené, ale často používané potraviny. Šikovné je i LED osvětlení. Mraznička v úsporné třídě D má tichý, úsporný a spolehlivý invertorový kompresor. Díky ploché zadní stěně jde přisunout až ke zdi. Má dotykové ovládání na dvířkách ve vzhledu kartáčované nerezové oceli. Stojí 17 990 Kč.

Více informací naleznete na: cz.gorenje.com

Zdroj foto: Gorenje