WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Grily na kuřata využijete v gastru i doma

Grily na kuřata jistě znáte od stánků nebo restaurací a možná vás nenapadlo, že je užijete u sebe doma. Ale proč negrilovat u sebe na zahradě, když jsou přístroje, které stačí na menší množství strávníků než na celý podnik?

Grily na kuřata využijete v gastru i doma

Jak vybrat gril na kuřata?

Grilovaná kuřata jsou dnes oblíbeným jídlem. Jistě znáte ty klasické fastfoodové variace, kdy si lze dát kuře v obalu, můžete mít ale kuře s grilovanou krustou, v různých omáčkách, dělají se stripsy, křidýlka, stehýnka nebo i celé porce kuřete. Známe zahraniční řetězce, ostatně jeden má na kuřecích kouscích postavené menu. Existuje však spousta stánků u obchodů, kde se rovněž griluje. Vždy je ale lepší si připravit jídlo podle sebe, ne? Základem vždy dobře upravené maso, tak akorát upečené, šťavnaté a křupavé a vy si to nyní můžete korigovat. Správný gril umí grilovat i jiné druhy masa nebo třeba zeleninu, takže když si pořídíte gril na kuřata domů, povzneste zahradní party na vyšší úroveň. Lze si grilovat s celou rodinou, sousedy, přáteli, gril se hodí i ve firmě, kde uděláte party a vyjde vás to levněji než platit booking a obsluhu restaurace. Navíc zejména v sezoně lze rozjet vlastní podnikání, pokud budete mít prostory. Gril není závratná investice, aby se vám to nevyplatilo.

Grily na kuřata využijete v gastru i doma

Jak vybrat elektrický gril na kuřata?

Profesionální grily na kuřata zvládnou několik porcí masa, ovšem ty nejmenší opečou již 8 kusů. To ale neznamená, že je musíte naplnit, v pohodě si ugrilujete jedno kuře a třeba přidáte zeleninu, jiná masa, špízy, protože jde o multifunkční nástroje. Můžete dokoupit spoustu příslušenství, čímž gril ozvláštníte. Hodit se bude mřížka na odkládání masa, koš na brambůrky, klasický koš na špalíčky, rošty, jehly nebo rožeň na sele. Grilů je více typů. Skvělý je elektrický gril na kuřata, to ale není jediná varianta. Lze si volit plynovou obměnu. Jak se liší? Záleží především na chuti a přípravě.

Grily na kuřata využijete v gastru i doma

Znáte plynový gril na kuřata?

Plynový gril na kuřata má vysoký výkon a lze lépe korigovat přípravu masa. Podle expertů, kuřata připravená v plynovém grilu mají výraznější chuť, elektrický gril zase ale připravuje zdravější a odlehčenější pokrmy. Záleží tedy na vás, co si vyberete, protože obě varianty mají své výhody. Na první pohled by se zdálo, že kdo vyznává zdravý styl, bude se mu hodit elektrický gril, ale ještě se můžete se poradit s experty, například společnost A.T. Fornax nabízí velký výběr těchto grilů a v této sféře se opravdu vyzná. Poskytuje výběr celonerezových a prosklených grilů, takže uvidíte, jak se jídlo připravuje. Větší přístroje mají i vnitřní osvětlení. Kritérií je mnoho a s tím vám poradí právě v této firmě. Tak směle do výběru, ať může sezona letních a gastro požitků začít. Užijte si ji u sebe na zahradě, ať je to doma nebo v podniku.

Zdroj foto: ATfornax.cz