WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Udělejte si chemický peeling doma

Peeling určitě znáte. Krém s částečkami, které lehce obrousí vaši pleť, a tím se odstraní odumřelé buňky, prokrví se kůže, čímž se aktivují omlazující procesy. A chemický peeling znáte? Princip je podobný, jen má intenzivnější účinek. Dosud vám jej udělali na specializovaných klinikách, dnes si jej lze udělat v pohodlí domova.

Udělejte si chemický peeling doma

Chemický peeling na doma

Slovíčko peel znamená sloupávat se, tudíž takto pracují s pokožkou peelingy. Odstraňují svrchní vrstvy pokožky, které jsou už staré, a pod nimi se schovává mladší kůže. Nejsnadnější domácí procedurou bylo peelingování právě s mikročástečkami. V salonech prováděný peeling pracuje na bázi kyseliny, která jemně olupuje také starší pokožku. Účinek procedury je intenzivnější, ovšem musí být prováděn pod dohledem profesionála, aby se vám pokožka neporanila. Dnes už jsou ale dostupné chemické peelingy, které zvládnete aplikovat i doma.

Udělejte si chemický peeling doma

Chemický peeling s AHA a BHA

Chemický peeling obsahuje důležitou složku AHA kyselinu, která umí zbavovat svrchní vrstvy pokožky. Jemně a citlivě, přesto vás zbaví jemných vrásek, skvrn i pigmentů od slunce, vyčistí i stáhne póry a umí si poradit s akné a černými tečkami. Jak na to? Nanesete pár kapek na kůži a necháte působit několik minut. Pak opláchnete. Už po prvním použití bude pokožka vypnutější, pročištěnější, mladistvější a svěžejší. Chemické peelingy mají mnoho podob, liší se složením a vylepšením. Záleží na vás, co vám bude vyhovovat. Existuje například i AHA BHA peeling, který v sobě kombinuje alfa-hydroxykyseliny (ty redukují vrásky a zesvětlují pigment) a beta-hydroxykyseliny (kyselina salicylová), ta zase čistí póry. Tento peeling vám zajistí dokonalé vyčištění pokožky bez podráždění, hloubkově pleť regeneruje a zanechá ji hladkou a svěží. Milovníci veganské kosmetiky ocení, že produkty zakoupí i v této formě, která neškodí prostředí.

Zdroj foto: Notino.cz