WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Podle čeho vybrat dámské 3/4 legíny na jógu i sport?

Legíny patří k velmi oblíbeným částem oblečení žen jakéhokoliv věku, neboť jsou vhodné jak na sport, tak pro běžné nošení. Aby vám ovšem co nejvíce slušely, je třeba vybrat ty správné, lahodící vaší postavě. Na co byste se měly při nákupu legín zaměřit?

Základem je střih, materiál a velikost

Pokud si můžete vyzkoušet dámské legíny přímo v obchodě, máte vyhráno. Ihned totiž zjistíte, zda vybraná velikost odpovídá, jestli je vám materiál pohodlný a legíny vás nikde neškrtí. V případě, že nakupujete přes internet, měly byste porovnat své míry s velikostní tabulkou. V menší velikosti se nebudete cítit komfortně, při cvičení může dojít k omezení krevní cirkulace. Dále zvažte, k čemu budete legíny využívat. Bude to vaše domácí oblečení, nebo si pořídíte legíny na jógu, fitness či běhání? Tomu je třeba uzpůsobit střih oblečení. Pro sportovní aktivity jsou ideální legíny s vyšším pasem, které krásně zpevní břišní partie, a když se zpotíte, tak vám při chladném počasí nenastydnou bedra. Co se týče materiálu, upřednostněte funkční materiál, jenž kromě zpevňujícího účinku navíc odvádí pot a udrží optimální tělesnou teplotu.

Vyniknete v davu

Velmi módním trendem jsou barevné legíny, v nichž budete skutečně nepřehlédnutelná. Už dávno odzvonilo dobám, kdy bylo sportovní oblečení nevýrazných barev a nudných střihů. Nyní můžete vybírat z nepřeberné nabídky vzorů, motivů a barevných kombinací. Přece chcete vypadat dobře i během cvičení! Co se týče délky, záleží na tom, zda budete sportovat vevnitř nebo venku. Univerzální použití vám nabídnou 3/4 legíny s propracovaným střihem a vysokým pasem, které perfektně sedí. Chcete-li svou postavu vymodelovat, sáhněte po dlouhých legínách, které za pomocí grafických prvků, jimiž jsou černá barva nebo vodorovné pruhy, nohy opticky zeštíhlí.

Zdroj foto: Utopy.cz