WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

iPhone 12 mini a další. Malé telefony se vrací do módy

Chytré telefony se stávají čím dál většími a často připomínají spíše tablety. Je to jasné, YouTube, Netflix a další video platformy, stále častější videohovory nebo prohlížení fotek na Instagramu si žádají velké displeje. Co když ale nemáte tolik místa v kapse nebo nedosáhnete jednou rukou do vrchní části displeje? Nezbývá než si na pomoc přivolat druhou ruku. Nebo si pořídit menší telefon. Jaké jsou možnosti na trhu?

Malé, ale šikovné. Telefony s menší úhlopříčkou si vás získají

Když se řekne chytrý telefon, většina lidí si představí 6 a více palcové giganty. Malé telefony však mají 3 zásadní výhody, které jim nemohou upřít ani vyznavači lopat, jak se také velkým současným telefonům přezdívá. Které to jsou?

  • Snadno se nosí v kapse u kalhot nebo v kabelce. Muži většinou nosí telefony v přední kapse, ženy v kabelce a mladí lidé používají i zadní kapsu. Ani na jedno z těchto míst se velké telefony nehodí. Menší telefony s úhlopříčkou kolem 5,4” se však do všech těchto míst vejdou. Mobily také mnoho lidí využívá při běhání nebo jiném sportu. I tady se menší rozměr hodí.
  • Jednoduše je ovládáte jednou rukou. Při chůzi s deštníkem, když máte ve druhé ruce kelímek s kávou nebo v obchodě s nákupním košíkem. Pamatujete, jak jednoduché bylo ovládat telefon pouze jednou rukou? S telefonem s menší úhlopříčkou si tyto příjemné pocity znovu připomenete. Psaní, ovládání různých aplikací s ikonami po celé ploše se s menším telefonem stává mnohem pohodlnější.
  • Jsou odolnější. Jednoduchý zákon fyziky. Čím je telefon (a jeho součástky) delší, tím snadněji se v něm něco zlomí, rozbije nebo nakřápne. Větší telefony se totiž jednodušeji ohnou při nátlaku (třeba když si na ně sednete) a poškodí se tak zevnitř. To u modelů s menšími rozměry nehrozí.

Jaké kompaktní telefony na trhu najdete?

Telefonů s displejem s úhlopříčkou menší než 6” není na trhu mnoho (když nepočítáme odolné modely, které jsou však ve výsledku větší, přestože mají menší displej). Zajímavou volbou jsou například Samsung Galaxy S10e, Google Pixel 4a, Sony Xperia XZ2 Compact nebo Nokia 8 Sirocco.

Jednoznačným vítězem v kategorii malých telefonů v roce 2021 je však iPhone 12 Mini, Zvlášť pokud máte vyšší nároky na výbavu telefonu. iPhone 12 mini je v podstatě zmenšenou verzí nejnovějšího modelu iPhone 12, takže co do výkonu, fotoaparátu a dalších funkcí v segmentu malých telefonů prakticky nemá konkurenci.

Kromě kompaktního displeje s úhlopříčkou 5,4” iPhone 12 Mini nabízí třeba:

  • perfektní Retina displej,
  • – dosud nejrychlejší čip (A14 Bionic), který kdy byl součástí smartphonu,
  • jeden z nejlepších fotoaparátů na trhu s ultra širokoúhlým objektivem a nočním režimem,
  • vychytávky jako podporu 5G sítí nebo technologii MagSafe, která usnadňuje bezdrátové nabíjení
  • a vynikající odolnost.

Autor: Martin Knižátko, zdroj/foto: digitaltrends.com, pixabay.com, istyle.cz