WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Stres – jak poznat, že ho máte moc?

Stresu se v dnešní nejisté době nikdo z nás nevyhne. Čas od času tak všichni zažíváme ono typické bušení srdce, pocení rukou a svíravý pocit kolem žaludku. Problém však nastává tehdy, když se zacyklíme v permanentním napětí. Chronický stres totiž neblaze dopadá jak na naše zdraví, tak i na náš vzhled. Podle jakých signálů vám tělo dává jasně najevo, že už je toho na něj zkrátka moc?

Vypadávají vám vlasy

Vypadávání vlasů má mnoho příčin, avšak stres a úzkost patří k těm nejčastějším z nich. Zpozorujete-li proto, že vám v hřebenu zůstávají chomáčky vlasů, zbystřete. Tělo se vám tímto způsobem snaží naznačit, že máte zpomalit, dopřát si více odpočinku, spánku a „hodit se“ do větší psychické pohody. S tím vám pomůže třeba jóga, meditace nebo obyčejná procházka. Obrňte se pořádnou dávkou trpělivosti, bude to chtít čas, než se všechno vrátí do starých kolejí.

Trápí vás kožní problémy

Stopy zanechává stres i na naší pleti. Způsobuje totiž větší produkci hormonu kortizolu, který zvyšuje činnost kožních mazových žláz. Výsledkem je mastná pleť, na které se tvoří více pupínků, černých teček a dalších nedostatků. Bojujete-li s akné i v dospělosti, pak vězte, že právě tady může být zakopaný pes. Zjednat nápravu vám pomůže vhodná kosmetika v podobě šetrných čisticích gelů, tonik a pleťových krémů, která vás dostane z nejhoršího. I v tomto případě se ale vyplatí „naordinovat“ si také nějaké relaxační aktivity, které množství stresu sníží.

Tloustnete

Dlouhodobý stres mění naše chutě. Právě jídlo, především to tučné a sladké, nám totiž poskytuje určitou útěchu. Na místo zeleninového salátu tak na posezení spořádáme sáček slaných chipsů nebo zmrzlinový pohár s pořádnou porcí šlehačky. Takto přijatá energie, která našemu organismu dodá jen prázdné kalorie, se pak uloží do tukových zásob, především v oblasti břicha, kde vznikne nevzhledná pneumatika. Udržet na uzdě vaše chutě vám pomůže vhodná strava, která nenaruší hladinu krevního cukru, a dostatek spánku. Tak nedovolte stresu, aby ovládal váš život!

Zdroj foto: Facebook Dermalogica Cz/Sk, Pixabay.com