WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Proč pravidelně navštěvovat wellness

V dnešní zrychlené době plné stresu byste neměli zapomínat na odpočinek. Pokud vás nebaví jen ležet doma a číst si nebo si pustit oblíbený seriál a film, zvolte aktivní odpočinek. Začněte například procházkou v přírodě, zajděte si zacvičit na svou oblíbenou sálovou lekci a nakonec si dopřejte wellness.

Pravidelný odpočinek

Každý z nás si zaslouží pravidelný odpočinek. A je jedno, zda pracujete rukami nebo hlavou, obě tyto činnosti jsou často natolik náročné, že po příchodu domů z práce už se nám nic nechce. Přesto byste chtěli i osobní a rodinný život. Napadlo vás někdy, že si můžete dopřát rozmazlování i častěji než jednou za půl roku? Vyzkoušejte členství ve fitness klubu a navštivte v něm wellness zónu.

Romantika s partnerem

Ve wellness zóně si můžete odpočinout i s partnerem. Dopřát si bazén, vířivku nebo saunu. Velkou výhodou sauny je podpora imunitního systému, a právě teď je doba, kdybyste měli dělat něco pro sebe a své zdraví. Užijte si relaxaci po práci a klidně i několikrát týdně. Navíc pokud chcete zhubnout, oceníte i společné cvičení ve fitness klubu nebo sálové lekce.

Pro zklidnění mysli

Kde jinde zklidníte mysl a zapomenete na každodenní starosti, než u příjemné rozmazlující činnosti. A právě tou wellness je. Někteří lidé jezdí do wellness pravidelně, například i dvakrát až třikrát za rok. Užijí si však jen víkend, a poté se musí vrátit k práci a povinnostem. Členstvím v klubu získáte přístup do wellness zóny kdykoliv budete chtít.

Zdravé hubnutí

Příjemné aktivity a zbavení se stresu urychlují i hubnutí. Pokud tedy chcete pracovat na svém těle a získat vysněnou postavu, tak je wellness ideální způsob odpočinku a relaxace. Sauna pomáhá při spalování tukových buněk a navíc dokáže bojovat i proti celulitidě.

Zbavit se stresu

Stresu se zbavíte nejen ve wellness, ale také při cvičení. To v těle dokáže vyprodukovat hormony štěstí, kterým se říká endorfiny. Zkuste si tak místo čokolády ke zlepšení nálady, raději vybrat sálovou lekci a užít si hodinku pohybu. Budete mít novou energii na celý den.

Rovnováha těla a mysli

Důležitým krokem ke zdraví, ale také k vysněné postavě a celkově spokojenému životu je rovnováha těla a mysli. Vyberte si například ze sálových lekcí jógu a naučte se meditovat. Jóga vás zbaví každodenních starostí a nepříjemných myšlenek. Následně si užijte zaslouženou vířivku, případně saunu, která s sebou odplaví vše, co vás trápí. Z fitness klubu tak budete odcházet jako nový člověk.

Zdroj foto: Zone4you.cz, Pixabay.com