WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jaké jsou nejoblíbenější značky dekorativní kosmetiky?

Není ošklivých žen, jen některé se neumí udělat krásnými. Známý citát jen vybízí k používání různých pomůcek, s nimiž může být žena půvabnější. Mezi tyto nástroje bezpochyby patří líčidla. Která jsou nejoblíbenější a opravdu fungují?

Dokonalý make-up je základ

V sekci dekorativní kosmetiky byste měli dbát určitě na kvalitu především těch produktů, které se vtírají do pokožky. Například make-up roztíráte do pórů a ve velké ploše. Je to tedy něco jiného než například oční stíny nebo rtěnka, jež jsou spíše na povrchu kůže. Make-up je navíc podkladovou bází pro celé líčení. Sjednotí tonus pleti, a to samo o sobě už udělá hodně. Někdo, kdo má flíčky, pigment nebo jiné výraznější nerovnosti pleti, nevypadá s řasenkou a rtěnkou tak dobře, pokud nemá make-up. Na jeho výběr proto dbejte. Určitě si dávejte pozor na odstín, první testování proveďte na vnitřní straně zápěstí, tonus se většinou shoduje s pletí na obličeji. Lepší je také vybrat spíš světlejší odstín, než dohánět nedostatečné opálení tmavším zbarvením. V kontrastu se světlým krkem pak make-up působí nepatřičně.

Oblíbené značky? MAC a Mary Kay

Mezi nejoblíbenější značky tekutých make-upů a pudrů patří určitě značka MAC. Dlouho trvalo, než se objevila na našem trhu. MAC vyniká i skvělými odstíny rtěnek. Rovněž si ženy pochvalují řasenky, které se nemažou ani těm dámám, jež problémy s rozmazanýma očima často řeší.

Další osvědčenou značkou je Mary Kay. Distributor kosmetiky pečující, která pleť na líčení bezvadně připraví, a následně poskytne i dokonalou dekorativní kosmetiku. Tato značka nabízí v podstatě celý systém péče o pleť, kdy vše spolu perfektně funguje. A v tom tkví tajemství perfektního vzhledu. Důležité je dát pleti nejen vnější kabát, ale i připravit dobrý základ, aby váš půvab nebyl vyumělkovaný, nýbrž dotažený k dokonalosti.