WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Zdraví na prvním místě: Kde seženete respirátor FFP2 za dobrou cenu

Zdraví máme opravdu jen jedno… Proto je v současnosti o to důležitější se chránit. Zakrytí úst a nosu dnes musíme dodržovat nejen nařízením vlády. Dělat by to měl každý, aby ochránil sebe i své okolí. Jsme v této „koronavirové době“ zranitelnější, a tak bychom měli o naše zdraví dbát více než obvykle.

Myjte si pravidelně ruce, nedotýkejte se obličeje a dodržujte odstup

Základem je také dobrá hygiena. Proto si pravidelně myjte ruce, nedotýkejte se zbytečně obličeje, dezinfikujte potenciálně „nebezpečná“ místa a dodržujte dostatečný odstup od ostatních. Jen tak máte šanci vyhnout se možné nákaze.

Hlavně noste roušky nebo respirátory

Důležitou a povinnou ochranou na veřejnosti je zakrytí nosu a úst. K tomu můžete použít bavlněné nebo jednorázové roušky, šátky či respirátory. Je důležité si uvědomit, že co se látkových roušek týče, jejich ochrana není úplně dokonalá. Proto je dobré si ke klasické roušce pořídit i respirátor, který pak můžete využívat hlavně na exponovaných místech, jako třeba při nákupu, nebo na místech s velkou koncentrací lidí.

Respirátor na rozdíl od roušky má větší účinnost při zachycení různých bakterií a virů. Pro ideální ochranu vašeho zdraví poslouží bohatě respirátor s označením KN95 / FFP2. Ten zachytí až 95 % vzdušných částic, včetně virů. Oproti roušce významněji chrání Vás, a nikoliv jen druhé před Vámi coby možným zdrojem nákazy.

Dokonalá ochrana díky respirátoru KN95 / FFP2

Pořídit si alespoň několik respirátorů do zásoby je v současnosti nutností. Už jen proto, že stav, kdy budeme muset mít na veřejnosti zakrytá ústa a nos, potrvá odhadem až do konce tohoto léta. A hodit se bude výhledově i při cestování do zahraničí. Uvidíte, že hlavně na letištích je budou lidé používat velmi dlouho.

Chcete-li koupit kvalitní respirátor FFP2 za rozumnou cenu, navštivte e-shop Unimagnet.cz.

Redakční tip:

Prodloužit účinnost respirátoru můžete pomocí používání kombinace látkové roušky s již zmiňovaným respirátorem FFP2: Přes nasazený respirátor dáte ještě látkovou roušku, a tím prodloužíte jeho účinnost o další hodiny navíc. Respirátor nebude tak napřímo exponovaný a o to déle vám vydrží.