WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Pravidelný pohyb je zdravý i na podzim

Za pár týdnů nás čekají podzimní plískanice, chlad a každoroční rýma a kašel. Posílit imunitu nám pomohou vitamíny, nesmíme ale zapomenout na pravidelný pohyb.

Buďte venku

Venku už sice nejsou tropická vedra a více času trávíme jinou činností, než koupáním v bazénu, přesto ještě není čas vzdát se všech koníčků a aktivit kvůli počasí. Každý hezký den, který alespoň částečně strávíme venku, posiluje naši imunitu a zlepšuje odolnost organismu. To je v současné době velmi důležité. Občas neuškodí připomenout si moudra našich babiček. Třeba to o slunci a lékaři, proto bychom měli alespoň část sportovních aktivit provádět venku, na čerstvém vzduchu. Nemusíme vymýšlet složité aktivity, natáhnout si tepláky a vyrazit na chvíli ven není nic složitého. I když je venku chladněji a raději bychom se šálkem čaje lenošili u televize, krátká procházka nebo pohodový výběh nám neuškodí, ale pomohou. Vzít si sportovní oblečení a třeba jen na hodinu se jít proběhnout nebo projet na kole nám nejen pomůže s imunitou, ale také zlepší náladu a pročistíme si hlavu po náročném pracovním dni.

Pozor na oblečení

Správně nakombinovat oblečení je základní krok k tomu, abychom si z procházky nepřinesli nachlazení a rýmu. Ráno a večer už je chladno, naopak přes den si ještě stále můžeme užívat téměř letní teploty. To občas může vést k tomu, že ještě necháme mikinu doma a ráno do práce jen tak přeběhneme v tričku. A to samé odpoledne, když vyrazíme na procházku. Tím už ale riskujeme, že i při minimálním zdržení nás zastihne ochlazení a domů se vrátíme vymrzlí a s počínající rýmou. Podceňovat oblečení se nevyplácí, mikinu uneseme vždy a máme jistotu, že i když se pokazí počasí, zůstaneme v teple. Roční období ovládat neumíme, je tedy nutné se jim přizpůsobit a i když chceme zpátky léto, kraťasy a tílko ho přivolat neumí.

Na plánované aktivity a výběr vhodného oblečení myslete dopředu, aby vás nezaskočila změna počasí jako je ochlazení nebo déšť. Raději s sebou mít bundu či mikinu, kterou nevyužijeme, než se vrátit s rýmou.