WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

GORENJE: Rozpalte to ve své kuchyni!

Ať už chystáte jídlo pro sebe nebo pro větší setkání s přáteli, vždy je tu cesta, jak přípravu maximálně zpříjemnit a usnadnit. To, že jsou indukční desky neuvěřitelně rychlé, úsporné a přitom bezpečné, už dnes každý ví.

Je tu ale ještě nepřeberná nabídka jemně vyladěných funkcí, které usnadňují vaši interakci s povrchem varné desky. Když si vyberete desku přesně pro váš styl vaření, příprava jídel bude jednoduchá. Vlastně se to udělá skoro samo.

GORENJE: Rozpalte to ve své kuchyni!

Chytrý způsob, jak předvést to nejdokonalejší jídlo

Víte, že i varná deska může mít vysoké IQ? Některé, jako třeba Gorenje IS646BG z řady OmniFlex mají inteligentní IQ funkce pro ty nejčastější kuchařské postupy.

Jednoduchým nastavením vykouzlíte pomalé vaření pod bodem varu nebo naopak vaření velkého množství vody rychlostí blesku, aniž by pak vroucí voda stříkala všude kolem.

Až budete chtít ohromit hosty, má zmíněná varná deska i speciální funkci IQGrill pro grilování s mírou propečení masa přesně podle chuti a bez připálení. Stačí položit grilovací pánev na desku, a ta automaticky zaznamená polohu nádoby a aktivuje varnou plotýnku. Speciální senzory se postarají o perfektní výsledek propečení přesně podle přání – málo, středně nebo zcela propečené maso bez zbytečného kouře, který by všechny obtěžoval.

A když naopak budete potřebovat nejdřív pronést přípitek, a pak teprve nosit na stůl, je tu inteligentní funkce pro udržování hotového pokrmu v teple.

Ať už jste zkušení, nebo teprve v kuchyni začínáte, vlastně „se to“ udělá tak nějak samo a ještě vás to bude bavit. Jestli ale máte naopak rádi chod věcí ve svých rukách, stejně snadno si s dokonalou přesností nastavíte výkon, čas i vše ostatní sami. Snadno a intuitivně – podle konkrétního provedení desky buď dotykem prstu přímo na ovládání desky, nebo pomocí speciální drážky, která přesně povede váš prst při posouvání po ovládacím panelu.

GORENJE: Rozpalte to ve své kuchyni!

Flexibilní vaření, které dá každé večeři tu správnou šťávu

Proč se při kulinaření omezovat velikostí jedné plotýnky? S funkcí AreaFlexspojíte dvě varné plochy za sebou do jedné, aby se na ně vešlo i víc hrnců najednou, ale také pekáče a pánve všech tvarů a velikostí. Na celé propojené ploše pak můžete vařit při stejné teplotě.

Jiným řešením je funkce BridgeZone – přemostí jedním dotykem dvě oddělené varné zóny, abyste mohli vařit i v rozměrném pekáči a na plotýnkách vedle pak připravovat přílohy. Když dovaříte, jednoduše odsunete hrnec stranou – funkce StepZonese postará o to, aby hotové jídlo nevystydlo.

GORENJE: Rozpalte to ve své kuchyni!

Dejte si pauzu. Kdykoliv

Stačí zvolit funkci Stop&Go – ta zastaví vaření, dokud si třeba nevyřídíte telefonický hovor. Po opětovné aktivaci budete pokračovat se stejnými nastaveními.

GORENJE: Rozpalte to ve své kuchyni!

Věnujte se svému, deska se postará

Děláte víc věcí najednou a potřebujete, aby někdo sledoval čas za vás? Varné desky OmniFlex mají nezávislou minutku, která není propojená s varnými zónami. Je navržená tak, aby pomáhala při načasování přípravy vajec, čaje, nudlí nebo čehokoli jiného. Když čas vyprší, upozorní vás speciální zvukové znamení.

Je fajn, když se někdo přizpůsobí vám

Některá nastavení jde přizpůsobit podle přání – třeba délku a hlasitost upozorňovacích znamení. Budete tak mít kuchyni, která bude ladit s vaším stylem vaření, ať už je váš domov hlučný s rozruchem všude kolem, nebo tichý a klidný.

Tip na desku Gorenje IS646BG

Čtyřplotýnková indukční varná deska Gorenje IS646BG s šířkou 60 cm myslí při přípravě jídla za vás. Má totiž automatické programy. Automatický program IQgrill nabízí čtyři úrovně propečení pokrmů s minimálním množstvím tuku a zároveň zabraňuje tomu, aby se jídlo připálilo. Automatický program IQsimmer je vhodný pro pokrmy, které vyžadují delší dobu vaření při nižší konstantní teplotě, například rýže nebo guláš. Funkce SoftMelt slouží pro šetrné rozpuštění čokolády při teplotě 42 °C bez připálení. Máte uvařeno, ale ještě čekáte na opozdilce? Aktivujte funkci StayWarm, která bude udržovat stabilní teplotu varné zóny na 70 ?C. Pokud chcete vařit ve větších hrncích nebo pánvích, můžete spojit dvě vertikální varné zóny do jedné velké. Deska se ovládá jednoduše dotykem, prst přitom přesně vede vyfrézovaná drážka posuvníku. Deska stojí 12 990 Kč.

Více informací: cz.gorenje.com

Zdroj foto: GORENJE