WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Věříte rozšířeným mýtům o rekuperaci? Víme, kde je pravda

Rekuperace vzduchu je jednou z moderních technologií, které si získávají stále větší oblibu. Díky ní si totiž domácnosti vychutnávají čistý vzduch i dlouhodobé úspory za vytápění/chlazení. Jaké nejčastější mýty okolo tohoto procesu kolují mezi lidmi?

Věříte rozšířeným mýtům o rekuperaci? Víme, kde je pravda

Můžete otevírat okna

Mnoho lidí si myslí, že domácnosti s rekuperací nemohou otevírat okna. Opak je však pravdou. Pokud rádi posloucháte venkovní zpěv ptáků, klidně si otevřete libovolné okno. Ničemu tím neuškodíte.

Pouze úspora za vytápění?

Někteří neinformovaní jedinci považují rekuperaci jen za metodu, jak ušetřit za vytápění. Její hlavní silou je však téměř 100% čištění vzduchu od bakterií, alergenů, pylu i poletujících pevných částic. Stejně tak zvládá regulovat vlhkost uvnitř domácnosti.

Věříte rozšířeným mýtům o rekuperaci? Víme, kde je pravda

Vypínání na léto

Musí být rekuperace v létě vypnutá? Rozhodně ne. Zaprvé byste se ošidili o čištění vzduchu a zadruhé vám daná technologie téměř zdarma pomůže s ochlazováním prostoru. Proč byste ji tedy vypínali?

Povinnost pro moderní stavby

Ačkoliv moderní domovy podléhají určitým povinnostem z hlediska jejich úspornosti, v zákoně není ani zmínka o rekuperaci. Z toho důvodu je jen na vašem uvážení, jestli ji chcete/nechcete.

Věříte rozšířeným mýtům o rekuperaci? Víme, kde je pravda

Narušení interiéru

Zvolíte-li si šikovnou firmu a vhodné jednotky, snadno schováte všechny součásti této technologie. Možností je třeba ukrytí do technické místnosti, podhledu nebo skříně. K tomu připočtěte decentní designové mřížky a máte ničím nerušený prostor.

Zajímá vás více? V tom případě se mrkněte na článek Vyvracíme mýty o rekuperaci – 5 nepravd, které kolují mezi lidmi. Ihned získáte mnohem jasnější inspiraci a budete si moci prohlédnout nejmodernější jednotky od ověřených dodavatelů. Řeč je o známé společnosti 4heat, která instaluje technologie Aldes.

Zdroj foto: Rekuperace-aldes.cz