WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Pohřbené kosti – mrazivý thriller bestsellerové autorky Lisy Reganové | Tip na knihu

JAK HLUBOKO MUSÍ JOSIE QUINNOVÁOPAT,ABY NAŠLA PRAVDU?

Autorka Lisa Reganová si celosvětovou pozornost získala prvním dílem ze série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou s názvem Mizející dívky, v němž se Josie musela vypořádat se sériovým vrahem a únoscem, který v okolí řádil celá léta. Na jeho úspěch navázala dalšími díly Dívka beze jména, Matčin hrobNečekané přiznání.

Pátý díl ze série s názvem Pohřbené kosti opět vrací do středu dění Josii Quinnovou a jejího přítele, klidného, hodného a loajálního kolegu Noaha Fraleyho. Případ, který stojí před nimi, otřese nejen celým městem Denton a jeho okolím, ale i jejich vztahem. První oběť, která rozpoutá doslova vražedné šílenství po celém okrese, je totiž Colette Fraleyová – Noahova maminka. Její tělo navíc najdou právě Josie a Noah, když se ke Colette vypraví na domluvenou večeři.

Podobně jako u obou předchozích dílů nepřijdou zkrátka ani posluchači audioknih. V podání oblíbené herečky a dabérky Jitky Ježkové si budou moci poslechnout i případ Pohřbené kosti. Tištěnou knihu, e-knihu i audioknihu Pohřbené kosti vydává nakladatelství Cosmopolis, součást Nakladatelského domu GRADA.

Případy detektiva Josie Quinnové nenechají vydechnout miliony čtenářů po celém světě. Přidejte se k nim i vy!

Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny.

Během vyšetřování se objevuje spousta záhadných fragmentů a stop, se kterými si Josiin tým neumí poradit, ať už jde o růženec zahrabaný v hlíně poblíž těla Colette Fraleyové nebo o flash disk se jménem Drew Pratt, nejslavnější pohřešované osoby v Dentonu.

Jakmile se Josie ponoří hlouběji do Prattova případu, rychle zjistí, že měl bratra. I ten byl pohřešován do té doby, než jeho tělo vyplavila řeka. Postupně se vynořuje víc a víc souvislostí a Josie začíná váhat. Je možné, že by se Noahova matka, laskavá a spořádaná Colette, zapletla do zločinu? A přežije její křehký vztah s Noahem takové obvinění?

Josie a její tým postupuje v pátrání pomalu vpřed, ale vrah je tentokrát o krok před nimi a obětí stále přibývá. Je zřejmé, že se pachatel nezastaví, dokud nebude jeho a Colettino tajemství navždy pohřbeno. Jak hluboko je Josie připravena kopat, aby našla pravdu?

LISA REGANOVÁ

Lisa Reganová je kromě bestsellerové série s detektivem Josie Quinnovou autorkou i dalších krimi thrillerů. Je členkou spisovatelských skupin Sisters in Crime, International Thriller Writers a Mystery Writers of America.

Žije ve Philadelphii se svým manželem, dcerou a bostonským teriérem, který se jmenuje Mr. Phillip.

Celosvětovou pozornost si získala právě prvním dílem ze série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou s názvem Mizející dívky. V angličtině již vyšlo patnáct případů a další ještě Lisa Reganová chystá, v češtině vyjde šestý případ na jaře 2023.

OHLASY:

Moje oblíbená vyšetřovatelka Josie Quinnová má před sebou další případ, který je nejen plný odboček a nečekaných nástrah, ale i osobních ztrát a bolesti. Josie se musí ponořit do minulosti Noahovy matky, aby – obrazně i doslova – vykopala Pohřbené kosti.“

Adriana, novinářka a publicistka

Každý, kdo mě zná, dobře ví, že se mi opravdu líbí silná ženská hlavní postava, která se nebojí jít proti proudu. Přesně to jsem dostala v Josii Quinnové. Netrpělivě čekám na další porci!“