WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Nepodceňte sílu přírodních ingrediencí! Proč na jaře pomůže ženšen, acerola nebo echinacea?

O síle bylinek a dalších přírodních ingrediencí věděli již naši předkové. Vždyť pleťové krémy s obsahem olivového oleje či medu používala samotná Kleopatra. A není se čemu divit, přírodní suroviny nám pomáhají nejen ke krásnější a prozářenější pleti, ale i zdravějšímu organismu. Kvalita přírodních surovin je naprosto zásadní, a proto se společnost Amway jejich pěstování i zpracování věnuje na vlastních biofarmách. Díky dlouholeté tradici získala velmi cenné zkušenosti, ze kterých čerpá při výrobě kosmetických přípravků i doplňků stravy. Jak na jaře pomocí přírody podpořit růst vlasů, a sílu kterých surovin využít proti vráskám? Poradí kosmetická poradkyně Amway.

Hustá hříva díky ženšenu

Období čepic a čelenek konečně skončilo. Kromě pokrývky hlavy však nyní odhazujeme i naši hřívu. Vlasy totiž na jaře vypadávají více než obvykle. Nemusíte se ale ničeho obávat, jedná se o přirozenou reakci organismu na snížení produkce melatoninu, tedy hormonu, který silně ovlivňuje fungování vlasového folikulu. Rychlejší obnově vlasů pomůžete doplněním jídelníčku o potraviny bohaté na zinek, železo, vitaminy A, C a D a aminokyseliny. Do pravidelné péče o vlasy zařaďte produkty s obsahem ženšenu. „Výtažek z kořene ženšenu má silné antioxidační a posilující účinky. Navíc dokáže regulovat tvorbu kožního mazu, takže vaše vlasy zůstanou déle svěží, hebké, lesklé a především vyživené. Dokáže také účinně stimulovat pokožku hlavy, a podpořit tak růst vlasů,” vyjmenovává blahodárné účinky ženšenu Zuzana Gavendová, beauty expertka společnosti Amway Česká republika a Slovensko.

Péči o vlasy skvěle doplníte přírodními oleji, které vlasům dopřejí dostatečnou hydrataci. Ideální jsou arganový nebo avokádový olej a prakticky všechny druhy ořechů. „Nejznámější pro své skvělé hydratační a regenerační účinky je olej z makadamových nebo kukui ořechů,” doplňuje Gavendová.

Vyzkoušejte šampon proti vypadávání vlasů Satinique od Amways obsahem komplexu ENERJUVE, který právě díky ženšenu, výtažku z listů moruše a z rostliny eclipta alba obnovuje přirozený a zdravý vzhled vlasů. Za měsíc zachráníte až 1800 vlasových vláken.

Cena: 410 Kč

www.amway.cz/šampon-proti-vypadávání-vlasů

Acerola zažene první známky stárnutí pleti

Acerola neboli barbadoská třešeň je jedním z plodů nejbohatších na vitamin C. Ten je dobrý nejen pro správné fungování našeho imunitního systému, ale také pro naši pleť. „Acerola dokáže pleť projasnit, sjednotit její tón, stimulovat tvorbu kolagenu, bojuje proti volným radikálům a dokáže redukovat tmavé skvrny,” vysvětluje Gavendová. Acerola je pro své silné antioxidační účinky velmi častou ingrediencí v nejrůznějších pleťových sérech či krémech.

Mezi další zázračné přírodní pomocníky patří v poslední době tak populární chia semínka, granátové jablko nebo zelený čaj. Chia semínka posilují přirozené ochranné vrstvy naší pleti, a bojují tak proti volným radikálům. Olej ze semínek granátového jablka zase zpomaluje proces stárnutí pokožky, podílí se na regeneraci a má skvělé protizánětlivé účinky. Zelený čaj napomáhá odstranění nečistot a zmatňuje pleť, ” dodává Gavendová.

Pokud chcete své pleti dopřát pořádnou dávku hydratace a zároveň ji ochránit před slunečními paprsky, zvolte lehké ochranné mléko. Ideální bude například ochranné mléko SPF 30 essentials by Artistrys výtažkem z třeští acerola, které jsou bohatým zdrojem antioxidantů a vitaminu C. Přípravek na pokožce nezanechává žádný mastný film a je vhodný pro všechny typy pleti. Získáte tak pocit hydratované pleti po celý den.

Cena: 690 Kč

www.amway.cz/ochranné-mléko-essentials-by-Artistry

Zdravá a krásná na těle i na duši

Stres neovlivňuje pouze naši pohodu a duševní rovnováhu, ale i naše tělo a v neposlední řadě také pleť. Aby mohl náš organismus správně fungovat, je potřeba myslet na každodenní podporu imunity a dopřát svému tělu dostatek živin. Ty do těla často nedoplňujeme běžnou stravou v dostatečném množství, a tak je potřeba si je nahradit formou doplňků stravy. „Velkým pomocníkem pro podporu imunity je například echinacea, šalvěj nebo aronie, která má protizánětlivé účinky a současně skvěle působí proti vysokému krevnímu tlaku,” poukazuje na některé benefity této byliny Ing. Pavla Pešková Gazdíková, výživová expertka společnosti Amway Česká republika a Slovensko. „Echinacea je bohatým zdrojem vitaminu C a šalvěj pro své účinky bývá občas přezdívána jako bylina nesmrtelnosti. Velmi často se také používá při léčbě nachlazení či potížích s dýchacími cestami,” dodává.

Ideálním boosterem pro vaši krásu uvnitř i navenek je výživový doplněk Truvivity By Nutrilite™ OxiBeauty™ s výtažky z aronie a šalvěje, který chrání buňky před oxidativním stresem, a přispívá tak k zpomalení procesu stárnutí pokožky.

Cena: 2 225 Kč

www.amway.cz/Truvivity-By-Nutrilite

Od semínka k pleťovému krému či doplňku stravy

Kvalita zpracovávaných ingrediencí je pro Amway vždy na prvním místě. I proto jedna z jejích značek Nutrilite™ vlastní po celém světě několik certifikovaných farem a polí, na kterých pěstuje vlastní organické suroviny. Mezi ně patří například acerola neboli barbadoská třešeň, echinacea, borůvky, kozlík a měsíček lékařský a dále také nejrůznější druhy citrusů i zeleniny. Ty jsou potom využívány v kosmetických produktech a doplňcích stravy. Původ všech produktů lze velmi snadno vystopovat, značka si totiž zakládá na naprosté transparentnosti a informovanosti vůči zákazníkům.

Najít přírodní produkty s vyhovujícím složením nemusí být snadným úkolem. „Nestačí sledovat složení a použité ingredience, ale podívat se i na značku. Nutrilite a Artistry za své počínání získaly mezinárodně uznávané a vážené certifikáty dokládající kvalitu všech produktů,” říká Ildiko Dikošová, generální ředitelka Amway Česká republika a Slovensko. Mezi ty patří například The Vegan Society zaručující se nejen za kvalitu, ale také za to, že produkty nebyly testovány na zvířatech nebo British Allergy Foundation, NSF International nebo Safer Choice Partnership.

Zdroj foto: Amway.cz