WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Operace očních víček neboli blefaroplastika

Blefaroplastika je v podstatě plastická operace zaměřená na korekci defektů a deformit očních víček, případně i na estetickou úpravu očního okolí. Často v rámci operace horních víček dochází k odstranění přebytečné kůže a tuku, který se s přibývajícím věkem hromadí okolo očí a způsobuje ochabnutí pokožky i vznik váčků pod očima.

Operace očních víček neboli blefaroplastika

Proč se blefaroplastika provádí?

Pružnost pokožky se snižuje, přičemž oční víčka nejsou výjimkou. Operace očních víček je způsob, jak vyřešit pokles obočí a horních víček či váčky pod očima. Pokud přebytečný tuk a kůže zabraňují úplnému otevření očí, může se narušovat periferní vidění, a potom na scénu nastupuje právě blefaroplastika.

Většinou se plastická chirurgie provádí z čistě kosmetických důvodů, zejména pak operace dolních víček, neboť se tím docílí omlazení obličeje. Každá klinika plastické chirurgie vám navrhne optimální metodu.

Co zahrnuje plastická operace očních víček?

Estetická operace očních víček se provádí dvojím způsobem. První možností je zevní cesta, kdy se pod řasami provede malý řez, přes který chirurg odstraní přebytečnou kůži, svaly a tuk. Poté tento řez uzavře velice jemným stehem, jenž usnadňuje napnutí pokožky. Tomáš Ventruba je jedním z předních plastických chirurgů, kteří se na operace víček laserem specializují.

Druhou variantou je vnitřní cesta. Operace víček se v takovém případě provádí tak, že se do dolního víčka provede malý řez, kterým se odsává tuk. Tkáň se snadno zahojí sama, a tak v některých případech není nutné ani používat steh. Oči jsou chráněny orbitálním kovovým proužkem, který se zavádí poté, co je pacient v anestezii (lokální, nebo celkové).

Stačí se podívat na výsledky operace před a po. Budete příjemně překvapení, jak estetická chirurgie dokáže omladit člověka.

Pokud chcete, aby byla operace víček na pojišťovnu, musí se jednat o zákrok i ze zdravotních důvodů, například nevidíte přes přebytečnou kůži.

Zdroj foto: V-clinic.cz, Pixabay,com