WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Může se pleťové tonikum používat i v zimě?

Zimní období je pro naši pleť úplně ta nejhorší část roku, a tak je péče o ni o to důležitější a vlastně i náročnější… Pokožka v zimě trpí o dost více, hlavně kvůli chladnému počasí, mrazu a studenému větru. Proto je potřeba se v zimě o pleť starat intenzivněji než v jiném ročním období.

Může se pleťové tonikum používat i v zimě?

Nejvíce pozornosti byste jí měli věnovat hlavně ráno a večer. Ráno proto, aby byla připravena na celý ten náročný den, večer pak v rámci ošetření po celém dni, kdy na ni působily nežádoucí vlivy, navíc se v noci pleť uvolní a příznivé účinky péče o ni se mohou naplno projevit.

Je dobré, když si ošetřená pokožka může přes noc odpočinout a řádně se zregenerovat.

Může se pleťové tonikum používat i v zimě?

Čemu se v zimě vyhnout?

V zimě je ideální se vyhnout pleťovým vodám s alkoholem. Takové přípravky v chladném počasí hodně vysušují pokožku, což není ani trochu žádoucí. Vysušená pokožka se pak nedokáže řádně bránit všem nežádoucím vlivům a dochází k jejímu poškození, blednutí a stárnutí a pomalu se z ní „vytrácí život“.

Co je naopak vhodné používat v zimě?

V zimě je potřeba pokožce věnovat speciální péči. Pokožka v tomto ročním období potřebuje hlavně vitamíny a antioxidanty, aby byla hydratovaná, svěží a připravená na veškerou nepřízeň počasí, která v zimních měsících samozřejmě převažuje. Doporučuje se používat i pleťové tonikum. Ideálně s vitamíny a s hydratačními i pečujícími účinky.

Může se pleťové tonikum používat i v zimě?

Pleťové tonikum a proč ho v zimě používat

Tonizace pleti není totiž jen o jejím čistění, ale je to podstatný krok ke zdravé a krásné pokožce. Tonikum je prostředek na hranici mezi čištěním a vitalizací. Pleťové tonikum zklidňuje, osvěžuje pleť a redukuje její drobné nedostatky. Tonikum také vyrovnává pH pleti, stahuje póry, zvyšuje účinky následně použité kosmetiky a podporuje celkovou regeneraci pleti. Což z pleťového tonika dělá doslova zimní zázrak.

Pleťových tonik existuje celá řada, a tak je potřeba si vybrat takové, jež bude vyhovovat vašim potřebám. Prohlédnout si kvalitní produkty můžete na tomto odkazu https://cosibella.cz/cs/menu/pece-o-plet/tonika-787

Na co ještě nesmíte v zimě zapomínat, pokud jde o vaši pleť

Přestože v zimě není intenzita slunečního záření tak veliká jako po zbytek roku, není radno ho podceňovat. Proto i v tomto ročním období volte krémy s ochranným faktorem. Zpravidla není potřeba tak vysoký ochranný faktor jako v létě, ale pokud jedete někam do hor, kde budete vystaveni většímu slunečnímu záření, pak se vyšší faktor rozhodně doporučuje.

Pečujte o svou pokožku i v zimě a nešetřete na kvalitních produktech na péči o ni.

Bohatě se vám to vrátí…

Zdroj foto: Cosibella.cz, Pexels.com