WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Podzimní dovolená na Liptově: Dobrá volba pro páry i rodiny

Co takhle ještě nějaká kratší podzimní dovolená? Dny se sice krátí, teplo už také tolik není, ale to rozhodně neznamená, že je potřeba sedět doma a nevytáhnout paty z vyhřátého bytu. Naopak – davy už nikde nepotkáte, ale máte šanci užít si turisticky zajímavá místa ještě před zimou. Kam zajet? Pokud se vám nechce cestovat daleko, zkuste Liptov – nádhernou oblast na Slovensku, kde se bude líbit vám i vašim dětem.

Zábavy i odpočinku zde najdete dost a dost. Zkuste navštívit třeba zábavní park Tatrapolis u Tatralandie, zúčastněte se programů pro rodiny s dětmi Poklady na Liptově nebo vyrazte na túru po nejznámějších turistických trasách.

Za termály a odpočinkem

Rodiče určitě ocení, že je tento kraj proslulý svými termálními prameny. K nejznámějším lokalitám patří Liptovský Ján nebo Kúpele Lúčky s léčivou minerální vodou. Pro rodiny s dětmi se zase bude nejlépe hodit moderní Tatrlandia, kde najdou děti vyžití v bazénech a na tobogánech a rodiče mohou vydechnout v termální léčivé vodě.

Za krásnými vyhlídkami

Liptov je obklopen atraktivními horskými lokalitami doslova ze všech stran. V dojezdové vzdálenosti můžete navštívit Nízké Tatry, Západní Tatry, Chočské vrchy a Veľkou Fatru. Právě na podzim se zde dají naplánovat velmi příjemné výlety, které vám umožní nadechnout se čerstvého vzduchu, dát si pořádně do těla a kochat se nádhernými výhledy z vysokých kopců.

Kde se ubytovat?

V regionu najdete spoustu možností ubytování. Apartmány Liptov nabízí krásný pobyt v přírodním prostředí, kde se budete cítit jako v srdci lesa, ale přesto budete mít skvostný servis. Dobrou volbou je také oblíbený hotel Liptov se všemi službami, které si můžete na dovolené přát. Mimo sezónu nebývají ubytovací kapacity tolik naplněny, a proto si můžete vybírat z širší nabídky a užít si také dostatek soukromí. Podzim na Slovensku vás uchvátí svou krásou.