WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Zasoutěžte si o vitamín D a podpořte imunitu celé rodiny před začínajícím podzimním obdobím

Tři z vás mohou vyhrát zásobu vitamínu D na celý rok a budou tak moci podpořit imunitu celé rodiny před začínajícím podzimním obdobím. Proto neváhejte a odpovězte na jednoduchou otázku. Třeba se štěstí usměje právě na vás…

Soutěžní otázka:

V jaké hodnotě darovala letos na jaře firma NaturaMed doplňky stravy zdravotnickému personálu?

a) 500 tisíc Kč

b) 1 milion Kč

c) 2 miliony Kč

Nápovědu naleznete zde.

Pošlete nám správnou odpověď, své jméno, adresu a telefon na e-mail: soutez@hmg.cz. Do předmětu zprávy napište: WOMENHOUSE – Vitamín D na celý rok zdarma od NaturaMed. Ze všech došlých e-mailů vyhrávají správné odpověďí: 200, 400 a 600, tyto e-maily od nás obdrží výhru.

Soutěž trvá od 4.10. – 10.10. 2021.

(soutěžní podmínky HMG zde v odkazu)

Podpořte imunitu celé rodiny před začínajícím podzimním obdobím

Podzim je tady. Návrat do školních lavic už dávno proběhl a podzim už se naplno hlásí o slovo. Abychom mohli zůstat zdraví i během nadcházející podzimní sezóny, je potřeba se na ni řádně připravit. Teď je totiž ideální čas, abychom zapracovali na podpoře imunity, která pracuje jako náš vnější i vnitřní štít.

Jak efektivně podpořit imunitu po létě?

Letní sezóna už je definitivně pryč, a proto nám brzy začne výrazně chybět vitamín D, který jsme doteď mohli hezky čerpat v přírodní formě pomocí sluníčka. Vitamín D je totiž zásadní pro naši imunitu, avšak dle statistik devět z deseti Čechů má ve svém jídelníčku nedostatek tohoto slunečního vitamínu.

Jak nám může pomoci sluneční vitamín?

Vitamín D má důležitou funkci v udržování minerální harmonie v našem těle. Podílí se na vstřebávání fosforu a vápníku a udržuje jeho normální hladinu v krvi. Přispívá ke správnému vývoji kostí, normální funkci svalů a také k mineralizaci zubů. Déčko má také důležitou roli v podpoře naší imunity. Podle nejnovějších průzkumů pomáhá adekvátní hodnota vitamínu D v krvi s aktivací imunitních procesů.

Co když máme nedostatek déčka?

Nedostatek vitamínu D i v letních měsících je často dán tím, že se slunci vyhýbáme – většinu dne trávíme v budovách a venku si zakrýváme kůži oblečením. Navíc s vyšším věkem, klesá i schopnost kůže vytvářet vitamín D a jeho spotřeba se naopak zvyšuje. Proto je dobré nespoléhat se jen na slunce.

Foods rich in natural vitamin D. Balanced diet nutrition. Healthy eating concept.

Jaké jsou nejlepší zdroje vitamínu D?

Kormě slunečního záření můžeme tvorbu déčka podpořit také vhodnými potravinami. Skvělým zdrojem vitamínu D je olej z tučných mořských ryb. Nicméně spotřeba ryb v ČR je velmi malá. Navíc z potravy je možné doplnit pouze 5 až 10 procent z celkového potřebného množství. Odborníci tedy doporučují dodávat do těla vitamín D pomocí kvalitních doplňků stravy. Vhodnou suplementací může být Vitamín D3 Vita Solaris, který se vyrábí v Norsku a obsahuje nejvyužitelnější formu vitamínu D – tzv. vitamín D3. Vitamin D3 je forma vitaminu D, která se tvoří, když je pokožka vystavena slunečnímu záření, a výzkumy ukazují, že právě tato forma se do těla nejlépe vstřebává. Už 1 tableta přípravku Vitamínu D3 VitaSolaris obsahuje 25 mikrogramů vitamínu D3, tedy doporučenou denní dávku. Pravidelné užívání vám tedy zajistí adekvátní hladinu vitamínu D po celý rok. Suplementaci vitamínu D můžete navíc získat na celý rok zdarma.

Vitamín D na celý rok zdarma totiž nabízí firma NaturaMed, která rozeslala již přes 500.000 jeho ročního balení. Pokud i Vy chcete využít této příležitosti, stačí kliknout sem a objednat si roční balení zdarma. Po uhrazení poštovného 49 Kč dorazí balíček přímo do schránky – bez dalších závazků.

Zdroj foto: NaturaMed.cz, Unsplash.com