WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Nebojte se vystoupit z komfortní zóny, radí ženám vítězka soutěže Podnikavá žena Veronika Švecová

Projekt Podnikavá žena, jehož cílem je finančně podpořit ženy v podnikání, zviditelnit jejich schopnosti a případně jim také poskytnout potřebné poradenství, pořádá již od roku 2014 společnost Ženy s.r.o. ve spolupráci s AMSP ČR. V šestém ročníku projektu s podporou balíkového přepravce GLS vznikla speciální kategorie eŽena pro ženy podnikající v e-commerce. Na základě veřejného hlasování byly vybrány tři nejlepší podnikatelské příběhy, jejichž majitelky obdržely poukaz v hodnotě 15 tisíc Kč na službu e-Balík Profi, která umožňuje platby pomocí kreditů, a na přepravě tak jde výrazně ušetřit.

eŽena roku 2020 nabízí šetrnou a recyklovanou vlnu a příze

Veronika Švecová, bývalá učitelka prvního stupně základní školy, začala podnikat v roce 2009 po narození dcerky. Vyrábění háčkovaných a pletených doplňků pro dítě ji chytlo natolik, že věci, které tvořila by její dcera neunosila, a začala je tedy nabízet na internetu. Od té doby provozuje e-shop ganella.cz, kde kromě doplňků prodává vlnu a příze z přírodních materiálů, které jsou šetrné k životnímu prostředí i recyklované. Svým zákazníkům také radí s výběrem vhodných materiálů a pomáhá s návody na pletení a háčkování.

Proč jste se přihlásila do soutěže Podnikavá žena roku?

Ráda zkouším nové věci a zúčastnit se této soutěže pro mě bylo výzvou.

Co pro Vás znamená ocenění v kategorii eŽena?

Znamená pro mě moc. Hlasování probíhalo ze strany veřejnosti. Hlasy posílala rodina, přátelé, známí, ale hlavně zákaznice a zákazníci. Je to pro mě báječná zpětná vazba a potvrzení toho, že podnikám správně. Zakládám si na mnoha věcech a jednou z nich je komunikace se zákazníky. Touto cestou mi to bylo krásným způsobem vráceno.

Jak Vám výhra od GLS pomůže v podnikání?

Na rozšiřování a zdokonalování našeho e-shopu neustále pracujeme. Našim zákazníkům se snažíme nabízet novinky a komfort při nakupování. Přidáním dalšího dopravce si zákazníci budou moci vybrat a zvolit si toho, kdo jim nejvíce vyhovuje. Mít na výběr je vždy lepší. Služeb GLS využíváme co by příjemci zásilek od dodavatelů. Moc rádi si vyzkoušíme i druhou stranu – jejich odesílání.

Co byste poradila ostatním ženám, které chtějí podnikat?

Co bych poradila? Pokud mohu radit, tak se nebát s podnikáním začít. To bylo pro mě nejtěžší a stálo mě to hodně bezesných nocí. Opustit pozici zaměstnance na plný úvazek. Vystoupit z komfortní zóny, kdy vám úkoly a náplň práce určuje někdo jiný a každý měsíc dorazí výplata. Všechno má svá pro a proti. Po osmi letech podnikání vím, že to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat.