WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Oči v centru pozornosti – zaujměte pohledem!

Roušky se opět staly naším povinným doplňkem. Ačkoli na jednu stranu všichni dobře chápeme, že tvoří nedílnou součást boje s koronavirem, na tu druhou nás mrzí, že zakrývají podstatnou část naší tváře a ubírají nám tak na kráse. Jak se tedy postarat o tom, aby nám to slušelo i s nimi? Zaměřte svou pozornost na oči a nebojte se experimentovat. Vždyť ony jsou to jediné, co z vašeho obličeje okolí vidí.

Víčka

Oční stíny krásně rozzáří váš pohled, proto by tento kousek dekorativní kosmetiky neměl ve vaší kosmetické výbavě chybět. Snažte se, aby jejich barva korespondovala s barvou vašich očí. Modroočkám budou slušet tóny hnědé, měděné nebo oranžové, zelenoočkám pak sednou odstíny růžové, fialové či vínové. Dámy s hnědýma očima si mohou dovolit prakticky jakýkoli odstín, nejlepší volbu ale představují chladné tóny. Fantazii se ovšem meze nekladou, klidně tak můžete stíny sladit s barvou roušky. Preferujete-li přirozený pohled, pak vsaďte na neutrální tóny, jako je tělová, světle nebo tmavě hnědá. Na závěr nezapomeňte použít oční tužku, která dodá vašemu pohledu hloubku.

Obočí

Důležitou součást dokonalého vzhledu tvoří obočí, které rámuje celý obličej a dává mu jedinečný výraz. Dejte si proto na jeho tvaru i barvě záležet. Úzkým linkám dávno odzvonilo, momentálně „frčí“ hustší obočí, s pinzetou proto zacházejte jen velmi opatrně. Pro dokonalý výsledek použijte řasenku, gel, tužku nebo stín na obočí, který bude perfektně ladit s barvou vašich vlasů. Nakonec obočí pročešte kartáčkem a máte hotovo.

Řasy

Zvýraznit si zaslouží hlavně řasy. I když máte kolem očí jen řídké chmýři, kvalitní řasenka s nimi dovede hotové divy. Nespoléhejte ale jen na ni, hitem se totiž v současnosti staly séra na podporu růstu řas, která díky obsahu cenných olejů, vitamínů a minerálů vylepší jak jejich délku, tak i hustotu. Řasy jako z reklamy vám sice nevykouzlí na počkání, budete si na ně muset několik týdnů počkat, výsledek ale bude stát za to!  

Zdroj foto: Riano.cz, Pixabay.com