WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Na co si dát pozor, když se pustíte do rekonstrukce kuchyně?

Pokud jste se právě přestěhovali do nového bytu či rodinného domu, případně se chcete vhrnout na rekonstrukci stávajícího bydlení, asi vás nemine prostor kuchyně. Při renovaci této místnosti je důležité držet se několika pravidel.

Nábytek na míru je nejvhodnějším řešením

Ideální je, pakliže se rozhodnete vyměnit kompletní vybavení kuchyně. Pak totiž můžete zvolit nábytek na míru, který si objednáte u některé ze specializovaných firem. Výhodou nábytku na míru je především maximální využití prostoru v místnosti. Proto se skvěle hodí třeba do menších kuchyní v panelových bytech, všude však při dodržení správné ergonomie a rozměrů vypadá mnohem lépe nežli kusový nábytek, který se běžně prodává v různých velkých marketech. Je takřka vždy originální. Sami si vyberete barvu, vnitřní členění a další detaily, aniž byste museli nějak dlouze tápat. Kvalitní firma je schopna dodat nábytek na míru, vestavěné skříně a mnohé jiné prvky přesně dle vašeho přání.

Kuchyňská linka a její volba

V prostoru kuchyně hraje nepochybně nejdůležitější roli kuchyňská linka. U ní si vždy dejte pozor na to, aby nezabírala příliš mnoho místa. Pro menší kuchyně je tudíž vhodné zvolit zejména podélné či rohové linky, jež přiléhají ke stěnám. Pakliže disponujete velkou kuchyní, nemusíte se bát zvolit komplexnější linky ve tvaru písmene U, které uvnitř mají ještě ostrůvek. Získáte tak ideální pracovní plochu. Při instalaci linky je důležité myslet na jednotlivé zóny tak, abyste následně při přípravě pokrmů a dalších činnostech nemuseli neustále běhat z jednoho místa na druhé a měli vše po ruce. S tímto vám velmi rádi poradí odborníci na realizace kuchyní. Příkladem spolehlivého dodavatele je společnost JN Interier. O představách toho, jaké má za sebou dokončené realizace, se lze přesvědčit, pokud navštívíte na jejích webových stránkách sekci kuchyně fotogalerie.

Pozor na barvy

Při volbě kuchyňské linky je dobré vsadit spíše na klasické barvy – bílou, šedivou, potažmo kombinace světlých a tmavých odstínů. Příliš křiklavé vyznění kuchyně ale nepůsobí nejlepším dojmem, navíc vás při přípravě jídel může rozptylovat.