WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak zařadit víc pohybu – lehce a nenásilně

V sychravých pošmourných dnech se nám obvykle nikam nechce. Nejraději bychom si zalezli do obýváku a hodovali u televize. Tento styl života se však brzy neblaze podepíše nejen na naší fyzické, ale i psychické kondici. Zkuste proto zařadit do vašich dnů více pohybu a uvidíte, že se budete cítit líp jak po těle, tak na duchu.

I malé protáhnutí se počítá

I malé protáhnutí po ránu nastartuje váš metabolismus, projeví se na vaší kondici a nabije vás energií do celého dne. Nemusíte se hodinu dřít v posilovně, až z vás pot bude stříkat. Dobrou službu vám prokáže i pár jednoduchých cviků, které rozproudí tělo a vyplaví hormony štěstí. Roztáhněte tedy podložku na cvičení a pusťte se do toho ideálně hned ráno po probuzení a ještě před snídaní. Tehdy je totiž cvičení daleko efektivnější a spálíte při něm víc tuku.

Cvičte u televize

Pro cvičení využijte pauzy při sledování televize. I během krátké reklamní přestávky můžete zapracovat na zdokonalení vaší postavy – třeba udělat pár dřepů, které vám vytvarují hezký zadeček, nebo několik sedů lehů, které vám vyrýsují břicho. Nebo sedněte na rotoped a vychutnejte si z jeho sedla celý svůj oblíbený pořad. Ve stavu nejvyšší lenosti, kdy se vám nechce ani vstát z gauče, alespoň vezměte do ruky činky a zaposilujte si vsedě.

Využijte každodenní příležitosti

V průběhu celého dne má každý z nás řadu možností, jak zapracovat na zlepšení své fyzické kondice. Stačí je jen chtít vidět nebo si je chtít najít. Do práce vyrazte pěšky či na kole, nebo aspoň vystupte z tramvaje o zastávku dřív. Telefonujete rádi? Pak předtím, než vytočíte kamarádčino číslo, vyrazte ven na procházku. Při hovoru spálíte kalorie, ani nebudete vědět jak. Potřebujete v práci něco vyřídit kolegovi? Namísto psaní mailu za ním rovnou zajděte, ale pěkně po svých – žádný výtah ani eskalátory. Skvělý způsob, jak si dát do těla, představuje i úklid domácnosti. Při luxování, vytírání zemí, umývání oken nebo žehlení se totiž taky pěkně zapotíte. Navíc zabijete dvě mouchy jednou ranou, vylepšíte svou kondici a ještě bude váš dům naleštěný jako klícka!

Zdroj foto: Fitham.cz, Pixabay.com