WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Sluneční brýle letošního léta – jaké by vám neměly chybět?

Léto už je tady, a tak nastává nejvyšší čas pořídit si nové sluneční brýle. Víte, se kterými letos zazáříte? Pojďte se podívat, jaké trendy si pro vás sezona 2020 nachystala a v čem budete zaručeně „in“.

Ať žije geometrie

Nápadité geometrické tvary – trojúhelníkové, čtvercové či moderní šestiúhelníkové – patří k největším hitům současnosti. Asymetrické brýle symbolizují eleganci i nespoutanost, jsou hodně osobité a jejich nošení vyžaduje jistou dávku odvahy, nikdo vás v nich totiž nepřehlédne. Bohužel však nesednou každému, sluší především lidem s kulatým obličejem. Nechcete-li se jich vzdát ani přesto, že nesplňujete ideální parametry, zvolte kompromis v podobě zaoblených hran.

Zpátky v čase

I nadále zůstávají v módě retro brýle, především pak kousky inspirované šedesátými, sedmdesátými a osmdesátými lety minulého století. Staré známé lenonky, kočičí či čtvercové obroučky – všechny jsou univerzální a k dispozici v široké paletě barev i motivů, z nichž prim hrají především ty zvířecí a květinové. Opomenout nesmíme ani prověřenou klasiku v podobě nesmrtelných „pilotek“, které proslavil Tom Cruise ve filmu Top Gun. Jejich výhodou je, že sluší prakticky každému, jak mužům, tak ženám. Stačí jen zvolit správnou velikost. Na drobném obličeji budou lépe vypadat menší, na širším zase větší. Ikonické a nadčasové sluneční brýle nabízí třeba proslulá značka Ray Ban.

Na velikosti záleží

Letošní léto byste měli vsadit na velké sluneční brýle, platí totiž, že čím větší, tím lepší. Tzv. oversize kousky, které si oblíbily i mnohé celebrity, by ve vaší letní výbavě rozhodně neměly chybět. Najdete je v zajímavých tvarech a různých barevných variantách, my rozhodně doporučujeme sáhnout po klasické černé, trendy zlaté nebo populárním želvím vzoru. Nejen, že vám dodají na zajímavosti, ale navíc se postarají i o dokonalou ochranu očí – nebezpečné sluneční paprsky se k nim totiž vůbec nedostanou. Tak rozjeďte to letos ve velkém!

Zdroj foto: Pixabay.com