WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Zahradní párty u vás doma – jak ji připravit?

Léto už doslova bouchá na dveře a s tímto oblíbeným ročním období přichází ruku v ruce také sezona nejrůznějších venkovních akcí. Co třeba jednu takovou uspořádat i u vás na zahradě? Pozvěte pár svých přátel a vychutnejte si letní večer se vším, co k němu patří.

Postarejte se o pohodlí

Nejdůležitější je vytvořit správné zázemí, které vašim hostům terasa poskytne. Obstarejte dostatečný počet kusů zahradního nábytku, aby si všichni měli kam sednout – křesla, židličky, lavičky, taburety, vaky. Základním vybavením by měl být také bytelný stůl, na který se vlezou všechny mísy a tácy s připravenými pokrmy, láhve i konvice s nápoji. Při výběru si všímejte nejen designu a ceny, ale i materiálu, od něho se totiž bude odvíjet jak odolnost nábytku vůči rozmarům počasí, tak i jeho náročnost údržby. 

Zajistěte občerstvení

Správné posezení vyžaduje také něco dobrého k snědku a pití. Protože odstartovala sezóna grilování, nabízí se sestavit menu právě z grilovaných pochoutek. Vaši hosté si jistě pochutnají nejen na mase, ale i sýrech či zelenině, jako dezert a příjemná sladká tečka pak poslouží sladké ovoce. Třeba takový grilovaný ananas uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Dodržovat musíte také pitný režim, ačkoli toto období svádí zejména k různým míchaným drinkům, pivu a vínu, je dobré prokládat je nealkoholickými nápoji v podobě džusů, šťáv či limonád. Záležet si dejte i na způsobu servírování, žádné plastové nádobí, ale keramické talíře výrazných barev a masivnější sklenice podtrhnou kulturu stolování.

Nepodceňte detaily

Přestože jsou letní dny hodně dlouhé, v dobré společnosti utíká čas velmi rychle. A tak se posezení nezřídka protáhne do pozdních nočních hodin. Nesmíte proto podcenit význam správného venkovního osvětlení. Nebojte se netradičních prvků v podobě lampionů, luceren, světelných řetězů či závěsných venkovních svítidel, které vykouzlí tu správnou atmosféru. Vedle ale nešlápnete ani s klasickými závěsnými či nástěnnými svítidly nebo stojacími lampami. Efektně vypadají také LED pásky, které můžete umístit třeba pod obyčejný stolek a vytvořit tak atraktivní kompozici terasy. Tak vyhrajte si s prostorem a vytvořte místo, ze kterého se vašim hostům nebude chtít odcházet!