WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Otestovali jsme elektrický čisticí kartáček: Vyplatí se do něj investovat?

Čištění pleti by mělo patřit k dennímu rituálu, stejně jako čištění zubů. Pokud ho zanedbáme, pokožka se nám „odmění“ zanesenými póry, pupínky a v konečném důsledku předčasným stárnutím.

Mnohé z nás si myslí, že vyčistit pleť zvládnou i poslepu. Ale pozor, nezaměňujete odlíčení s čištěním? Pokožka potřebuje totiž nejdříve odlíčit. Na to použijte micelární vodu či odličovací mléko/vodu a odstraňte make-up a řasenku. Až poté použijte čisticí krém a pleť důkladně vyčistěte. Pomoci si můžete třeba elektrickým čisticím kartáčkem. Díky sonické technologii pleť vyčistí dokonaleji.

Vyzkoušet můžete třeba Skinvigorate Sonic™ – čisticí kartáček od Mary Kay, který jsem se rozhodla otestovat i já za naši redakci.

Moje anamnéza

Bohužel patřím k ženám, které trpí rozšířenými póry, jež se mi navíc neustále zanášejí. Pravidelně se mi proto objevují černé tečky, kterých se marně snažím zbavit. Neprospívá tomu ani městský smog či pracovní stres. Pokud bych chtěla mít pleť jako modelka, musela bych alespoň jednou týdně navštěvovat kosmetický salon. A to si z časových (ani finančních) důvodů nemohu vždy dovolit.

První zkušenosti s čisticím kartáčkem

Čisticí kartáček od značky Mary Kay jsem tedy přijala jako možnou budoucí spásu „mojí krásy“.

Podle výrobce totiž odstraňuje až čtyřikrát více nečistot, mastnoty, make-upu a usazenin než běžné čištění pleti. S 20 000 mikroštětinkami a schopností rotovat až 200krát za minutu poskytuje tento přístroj neuvěřitelně rychlé vibrace a hloubkové čištění, které jemně odstraňuje nečistoty z ucpaných pórů. Používala jsem ho s čisticím krémem
TimeWise Repair™ Volu-Firm™ pro smíšenou pleť, také od značky Mary Kay, a to rovnou dvakrát denně po dobu tří týdnů.

Po vybalení se kartáček musí nejdříve nabít, nabíjí se cca 16 hodin, s první zkušeností jsem tak musela chvíli vyčkat. Při prvním čištění mě lehce brněl nos, protože kartáček využívá sonické impulzy, aby lépe odstranil nečistoty. Po pár použitích se ale tento pocit úplně ztratil. Navíc se kartáček sám po minutě vypne, nemusela jsem se tedy bát, že bych si poškodila pokožku přílišným drhnutím. Pleť jsem po čištění vždy opláchla vodou a pokaždé jsem hned cítila, jak je po použití kartáčku jemná a hladká. Používaný čisticí krém má i příjemnou vůni, takže spokojenost je opravdu na místě.

Závěrečná péče

Ke kartáčku jsem si pořídila i masážní hlavici, kterou jsem používala na aplikaci séra. Sérum se díky ní lépe vstřebává a dostává se mi tak péče podobné té v kosmetickém salonu.

Po třech týdnech vidím menší výskyt černých teček i méně ucpaných pórů. Pokožka je zářivější, hladká a pevná. Ani nemám potřebu používat tak často peeling. Čisticí kartáček Skinvigorate Sonic od Mary Kay se stal součástí mého klasického čisticího rituálu a už ho nikdy nedám z ruky.

Vyzkoušejte ho také

Chcete také vyzkoušet Skinvigorate Sonic™, čisticí kartáček od Mary Kay? Více jsme o něm napsali v tomto článku.

Zakoupit ho můžete na www.marykay.cz.