WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Pánský parfém na schůzku – jak vybrat vůni pro muže?

Svůdný, okouzlující nebo třeba tajemný – to, jak jste na schůzce vnímán, závisí do velké míry na vaší vůni. Vybírejte moudře. Jaká pánská vůně zvýrazní vaše přednosti a bude těžké vám odolat?

Pánský parfém na schůzku – jak vybrat vůni pro muže?

Dobrá pánská vůně – jaká?

I když si vůni kupujete pro sebe a jste to vy, komu by se měla líbit nejvíce, do jisté míry také chcete, aby vás dobře vnímalo i vaše okolí. Skutečnost, že budete vynikat svoji vůní, vám může prospět, a můžete tak vytvořit kolem sebe určitou atmosféru tajemnosti, asertivity, smyslnosti nebo energie – v závislosti na tom, co je vaším záměrem. Vůně dodává muži přitažlivost a díky ní se v očích žen jeví tak, jak ho jeho vonná kompozice znázorňuje. Na schůzce může také vzbudit chuť na něco dalšího.

Jaké jsou nejsvůdnější pánské vůně? Síla aroma spočívá v jeho složení. Pyramida vůně se skládá ze tří typů tónů. Jsou to právě tyto akordy, které určují, jak se bude vůně uvolňovat na pokožce a jak zvýrazní osobnost toho, kdo ji nosí. Jedná se o:

  • tóny hlavy – zajišťují první dojem z vůně. Na pokožce vydrží nejkratší dobu a jsou také nejjemnější, avšak intenzivní;
  • tóny srdce – v nich spočívá kouzlo vůně. Pravá podstata vůně se skrývá v srdci a je odrazem charakteru. Tyto akordy vydrží na pokožce déle než tóny hlavy;
  • základní tóny – to je jádro všech vůní. Vydrží dlouho, jsou nejtěžší a ovlivňují vnímání ostatních vonných tónů. Většinou se zde skrývá pižmo, dřevité tóny a ambra.

Pánské vůně, které nejdéle vydrží – jak je najít?

Proč nejkrásnější pánské vůně zároveň nejdéle vydrží? Je to dáno jejich bohatým a pestrým složením a vysokou kvalitou. Jak tedy najít dokonalou vůni, která bude svůdná a dlouho vydrží?

Především mějte na paměti, že mezi ty, které jsou nejintenzivnější a často na pokožce nejdéle vydrží, patří parfémovaná voda (Eau de Parfum, EDP) a parfém (Parfum). O něco slabší je toaletní voda (Eau de Toilette, EDT) a mnohem méně vydrží kolínská voda (Eau de Cologne, EDC) a osvěžující voda (Eau de Fraiche, EDF). Intenzita vůně závisí na koncentraci esenciálních olejů. Čím vyšší je jejich koncentrace, tím déle vůně na pokožce zůstává.

Při výběru vůně věnujte pozornost také základním tónům (pomohou vám informace na internetu). Tyto tóny také zajišťují intenzitu a dlouhou výdrž vůně. Tóny navíc ovlivňují projekci vůně, tedy jak ji vnímá vaše okolí – zda voní u těla a cítí ji pouze uživatel, nebo zanechává vonnou stopu až na několik metrů.

Jak vybrat vůni na schůzku?

Věřte, že hledání nové vůně, zejména na schůzku, není záležitost na jeden den. Pokud vám má slušet, zvýraznit vaše přednosti a být alespoň trochu svůdná, věnujte hledání dokonalé vonné kompozice trochu více času. A jak si dobře vybrat?

Snažte se nekupovat vůni naslepo. Navštivte kamennou prodejnu, třeba parfumerii Sephora. Abyste vůni dobře poznali, zjistili, jak působí na kůži, jak se vyvíjí v průběhu času a zda se vám líbí či nikoli:

  • naneste vůni na pokožku, nikoli na testovací papírek (vonný proužek, který je k dostání v mnoha parfumeriích) ani na oblečení – vůně se váže na molekuly na pokožce a vytváří jedinečné aroma. Proto může na každém člověku vonět jinak. Tím, že si ji nastříkáte na kůži, také poznáte její výdrž, projekci a dokonce se vám podaří vycítit jednotlivé tóny. Oblečení ani testovací papírek vám tuto možnost neposkytnou;
  • během jednoho dne vyzkoušejte nejvýše tři nové vůně – náš čich není tak vyvinutý jako čich psa nebo kočky a nedokáže rozlišit desítky různých vůní (zároveň). Většinou se během několika hodin dokáže dobře zaměřit na tři vůně;
  • zkoušejte varianty EDP, EDT i EDC, pokud jsou v nabídce;
  • nehledejte novou vůni hned po jídle;
  • vytvořte si seznam vůní, které se vám nejvíce líbily.

Pánské vůně, které okouzlí ženu – top 5

Přinášíme vám žebříček vůní, které budou dominovat při mnoha příležitostech. Mají vysoké hodnocení, ženy je často chválí a dokážou opravdu zapůsobit. Zajistí, že vám nikdo neodolá. Až budete v parfumerii Sephora, určitě si některou z nich vyzkoušejte na pokožce.

Paco Rabanne Phantom – s touto vůní na ni uděláte dojem

Díky kombinaci tří povzbuzujících tónů – levandule, citronu a vanilky – je Paco Rabanne Phantom vůně, která vám dodá sebevědomí. Ačkoli se zdá, že jde o jednoduché aroma, je nesmírně elegantní a poněkud extravagantní. Působí příjemně a povzbuzuje chuť… nejen ke společné večeři. Tuto vůni si určitě vyberte na schůzku ve vyhlášené restauraci.

Pánský parfém na schůzku – jak vybrat vůni pro muže?

Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme – vůně pro něj, které je těžké odolat

Tato vonná kompozice přináší čichový prožitek, který si zamilují průbojní muži se silnou osobností, kteří mají rádi (ne)malou rivalitu. Žena, která tuto vůni ucítí, na ni začne být závislá, tedy i na vaší přítomnosti. Šalvěj, karamel a vetiver je kontroverzní kombinace, avšak působí přitažlivě a příjemně. Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme velmi dlouho vydrží a má silnou projekci – tuto vůni doporučujeme na schůzky ve velkých prostorách, nejlépe večer. Při prvním setkání v malé místnosti může ohromit svými sladkými tóny.

Versace Eros – skvělá pánská vůně

Orientální vonná kompozice pro ty, kdo mají rádi čistou krásu. Vůni lze nosit přes den i večer. Zpočátku působí svěže a energicky, ale když se do hry zapojí vanilka, svádí v plné kráse. A ženám se opravdu líbí. Přestože se jedná o vůni složenou z mnoha vonných tónů, je univerzální a hodí se kamkoli a kdykoli. A všude bude stejným způsobem vzbuzovat touhu.

CAROLINA HERRERA 212 Men – svůdná pánská vůně s pižmovými tóny

Vůně ideální na schůzku přes den. Tato vonná kompozice byla vytvořena pro muže, kteří jsou svobodní duchem, vyzařují mladistvou energii a jdou svou vlastní cestou. Ačkoli se zdá být lehká a citrusová, má mnohem větší hloubku – tu ji dodává santalové dřevo a pižmo. Právě díky nim je CAROLINA HERRERA 212 Men tak svůdná.

Pánský parfém na schůzku – jak vybrat vůni pro muže?

Armani Acqua di Gio – vůně pro gentlemana

Klasická vůně, kterou mají rádi muži i ženy. Zdůrazňuje ryzí charakter. Je to vůně, jíž se rádi obklopí galantní a sebevědomí lidé se smyslem pro nezávislost, kteří však nemají rádi samotu. Bouřlivá povaha mužů podobná hlubinám oceánu perfektně ladí s tóny Armani Acqua di Gio, díky nimž jsou vnímáni přesně tak, jak chtějí. Bude perfektní kdykoli a kdekoli. A především – líbí se ženám.

Záleží pouze na vás, jak schůzka dopadne.

Zdroj foto: pl.123rf.com, Sephora.cz