Indická kuchyně letí, nabízejte ty správné suroviny
Indická kuchyně má nespočet vůní a chutí. Od té naší české je velmi odlišná, možná právě proto nám tolik chutná. Svět výrazných koření, díky kterým je každý pokrm aromatický, nás láká. Určitě se vyplatí mít indické suroviny v nabídce.
Indická kuchyně je tvořená především rýží, zeleninou a kořením, proto ji mají rádi mimo jiné vegetariáni. Z mase se v ní objevují drůbeží, jehněčí a kozí. Velmi zajímavá je však právě hra s kořením, které dokáže překrásně ochutit i mdlejší zeleninu.
Ochutnejte exotické barvy a vůně
V indické kuchyni jsou zastoupené sladké, slané, kyselé, pálivé, trpké i hořké chuti. Setkáte se se surovinami, které v našich končinách nejsou až tolik používané. Třeba s kokosem, kari nebo chilli papričkami. Chutě jídla jsou výrazné, barvy taktéž. Příprava ale nemusí být vůbec složitá, pokud máte ty správné suroviny.
Jaké jsou typické pokrmy indické kuchyně?
Určitě některé z nich znáte:
- Polévka z červené čočky,
- Zeleninové kari,
- Dhal s cizrnou,
- Indická květáková polévka,
- Grilovaný naan se sýrem a bylinkami,
- Květákové kari,
- Kořeněná indická rýže,
- Kuřecí tikka masála,
- Kuřecí biryani,
- Tandoori květák s rýžovým salátem.
I tyto lahůdky se dají připravit doma. Zeleninu a basmati rýži u nás bez problémů pořídíte. A koření? I to si můžete koupit. V klasickém supermarketu ho obvykle nenajdete, ale u specializovaných prodejců je v nabídce.
Dodavatel nejen indických surovin
Do supermarketů i menších obchodů dodává suroviny na indické pokrmy firma FW Tandoori. V nabídce má mimo jiné mletou kurkumu, indickou směsi Tandoori Masala, mletý koriandr, dlouhozrnnou loupanou basmati rýži, různé připravené omáčky (korma, tikka masala), které urychlí přípravu pokrmů, kokosové mléko a mnoho dalšího. Firma už od roku 1992 zaplňuje díru na českém trhu pomocí asijských gastronomických specialit.
Zdroj foto: Pexels.com, FWtandoori.cz