WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Modrý koník: online průvodce každé těhotné ženy

Těhotenství je obdobím radostného očekávání života ve třech či ve čtyřech, ale také dobou, která patří mezi nejtěžší v životě ženy. Nálady se střídají jako na houpačce, což je velkou měrou dáno hormonální nerovnováhou, ale nejistota z budoucnosti na pohodě také nepřidá. Těhotenství je nadto neskutečná zátěž pro tělo a hrozí různé zdravotní obtíže, které zhoršují už tak křehkou ženinu psychiku. Co dělat? Důležité je se uklidnit a začíst se do online encyklopedie těhotenství, která poradí, pomůže, a hlavně nenechá žádnou gravidní ženu ve štychu. Co obsahuje?

Modrý koník: online průvodce každé těhotné ženy

Perfektní zdroj informací

Spoléhat se v době očekávání na znalosti z biologie? To asi těžko, málokdo si pamatuje podrobnosti vývoje embrya nebo plodu, natož další poznatky. A právě z těchto důvodů existuje web Modrý koník, který se specializuje na celé období těhotenství. Webové stránky přináší ucelený přehled ohledně těhotenství, nechybí detaily ohledně všech tří trimestrů. Jednotlivé trimestry se navíc dělí na týdny, které lze rozkliknout a začíst se do článků, které se vztahují přesně k zadanému období.

Ověřené poznatky

Velkým problémem internetu a sociálních sítí jsou dezinformace. Co je pravda a čím se řídit a za čím stojí pouze lobby firem, jejichž jedinou snahou je prodat více zboží a vydělat? Právě v období těhotenství cílí na ženu reklamy a marketingové akce, které leckdy využívají neznalosti žen. Nejen, že informují nepravdivě, ale šíří často strach nebo nejistotu. Z toho důvodu Modrý koník poskytuje na svých webových stránkách uživatelkám jen poznatky, které prošly kontrolou samotných lékařů nebo odborníků z dalších odvětví.

Modrý koník: online průvodce každé těhotné ženy

Trimestry, týdny i porod

Jaké informace se v encyklopedii nacházejí? Webové stránky se dělí na jednotlivá témata i časová období. Následně lze vyhledávat fakta ohledně stravování či vývoje plodu, ale stejně tak se začíst do konkrétních trimestrů či týdnů. Samozřejmě nechybí ani části věnované porodu, šestinedělí nebo důležitým vyšetřením, které musí gravidní ženy podstoupit. Na webových stránkách najdou uživatelky i možnost chatovat mezi sebou nebo zasílat dotazy do anonymní poradny, kterou vedou samotní lékaři.

Zdroj foto: Modrykonik.cz