WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Stále běží kampaň Pantene Silná a Krásná na pomoc onkopacientkám

Vlasy jsou důležité pro většinu z nás. Kromě možnosti sebevyjádření pomocí různých účesů, barev a sestřihů je řada z nás vnímá jako pomyslnou korunu krásy. Dodávají nám sebevědomí a cítíme se díky nim přitažlivě a krásně. Jen málokdo z nás si dovede představit, že by o své vlasy přišel. Ženy a dívky, kterým do života vstoupilo vážné onemocnění, však o své milované kadeře přišly. A protože i ony si zaslouží cítit se silné a krásné, již po šesté jim pomáhá projekt Pantene Silná a Krásná ve spolupráci s drogerií Teta a nadačním fondem Daruj vlasy. A vy máte ještě několik týdnů příležitost tyto dámy podpořit a pomoci jim získat pocit síly a krásy.

Co pro vás osobně znamenají vlasy? Korunu krásy, symbol mládí a zdraví nebo prostředek k sebevyjádření? Vlasy jsou důležité pro mnoho z nás. Dodávají nám pocit krásy, síly, sebevědomí. Můžeme se skrze ně realizovat a vyjadřovat naši náladu, postoj nebo třeba životní styl. Když procházíme náročným životním obdobím, řada z nás si změní účes nebo třeba barvu vlasů. Díky tomu se pak cítíme připraveni na nové výzvy a staré časy necháváme za sebou. Některé ženy se však s náhlou změnou potýkají nikoliv ze svého vlastního rozhodnutí, ale v důsledku náročné životní situace, když jim do života vstoupí vážné onemocnění. V důsledku léčby tak přicházejí nejen o svůj dosavadní život, ale i o své milované kadeře.

Ve srovnání s vážným onemocněním a náročnou léčbou se nám ztráta vlasů může jevit jako malicherná záležitost. Pro řadu pacientek je však tato změna psychicky náročná a může způsobovat úzkosti, deprese i nízké sebevědomí. Některým pacientkám také vadí soucitné a zvídavé pohledy kolemjdoucích, kteří často poznají, že daná žena bojuje se zákeřnou chorobou.

Proto se značka Pantene rozhodla těmto ženám pomoci a již po šesté spustila projekt Pantene Silná a Krásná ve spolupráci s nadačním fondem Daruj vlasy a drogerií Teta. A protože projet poběží až do 25. září, máte ještě několik týdnů čas na to se do kampaně zapojit také a prostřednictvím svých oblíbených produktů podpořit onkologické pacientky.

Kvalitní paruka je finančně náročná

Když se řekne paruka, většině naskočí v hlavě obraz podivné a nepřirozené paruky ze syntetických vlasů různých barev. Nejenom pro onkologické pacientky se však v současnosti vyrábí kvalitní autentické paruky z pravých vlasů přímo na míru. Taková paruka, která je od pravého účesu téměř k nerozeznání, je však velmi nákladnou záležitostí, kterou si ne každá pacientka může dovolit. Na výrobu jedné takové paruky jsou potřeba nejen kvalitní vlasy – až 200 gramů, ale i finance. Proto je pro onkologické pacientky již několik let tvoří nadační fond Daruj vlasy, který žadatelkám poskytuje tyto paruky zcela zdarma.

Pomozte s Pantene onkologickým pacientkám

Pokud i vy chcete pomoci onkologickým pacientkám znovu získat pocit síly a krásy, nemusíte pomáhat jen tak, že darujete své kadeře. Díky projektu Pantene Silná a Krásná stačí, když do 25. září zakoupíte v drogeriích Teta své oblíbené produkty od značky Pantene a společnost Procter & Gamble, pod kterou značka spadá, věnuje 2 Kč z každého prodaného výrobku na výrobu paruk z pravých vlasů pro onkologicky nemocné ženy, které si o ně u nadačního fondu Daruj vlasy zažádají. Udělejte si zásobu svých oblíbených šamponů, masek nebo laků a olejíčků a pomozte onkologickým pacientkám znovu získat pocit síly a krásy. Protože každá pomoc se počítá.

Zdroj foto: Pantene, Procter & Gamble