WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Čím se anatomický polštář liší od klasického?

Zdraví člověka přímo souvisí s kvalitou jeho spánku. Avšak nezáleží jen na tom , v jaké pozici člověk spí, ale i na polštáři, hlavním ložním doplňku, který podpoří kvalitu spánku. Existuje několik různých typů zdravotních polštářů, ale pro zdravý spánek a prevenci onemocnění páteře jsou nejvhodnější právě ortopedicé modely. Podrobněji vám povíme, co je anatomický polštář, jak si vybrat ten správný a jak na něm spát.

Čím se anatomický polštář liší od klasického?

Rozdíl mezi anatomickým a klasickým polštářem

Anatomický zdravotní polštář je ložní doplněk, který během ležení podporuje hlavu a krk v anatomicky správné poloze. Tyto specializované polštáře se používají pro ulehčení, korekci a léčbu různých problémů s pohybovým aparátem, jako jsou:

– osteochondróza různých částí páteře;

– zranění a posunutí obratlů;

– posturální poruchy;

– rekonvalescence po zraněních, operacích a nemocech;

– poruchy spánku atd.

Tyto lékaři doporučované výrobky si získaly zaslouženou popularitu a stále častěji nahrazují běžné polštáře. Ortopedické polštáře mohou používat děti, dospělí, staří lidé a dokonce i těhotné ženy.

Jak spát na anatomickém polštáři je uvedeno v návodu k použití. Nicméně je lepší podrobnosti zjistit od poradce ještě před nákupem.

Čím se anatomický polštář liší od klasického?

Výhody anatomického polštáře

Stejně jako u jakéhokoliv jiného ložního doplňku, anotomické polštáře mají své výhody i nevýhody. Mezi výhody těchto polštářů patří:

– podpora krční páteře v přirozené poloze;

– uvolnění svalů;

– obnovení normálního krevního oběhu;

– zajištění pohodlného spánku;

– prevence problémů s krční páteří;

– hypoalergenní náplň;

– eliminace chrápání.

Hlavní nevýhodou anatomických polštářů je jejich složitý výběr a dlouhá adaptační doba.

Čím se anatomický polštář liší od klasického?

Jak vybrat správný polštář?

Při odpovědi na otázku, jak vybrat polštář, je potřeba dávat pozor na následující body:

– Tvar. Tvar nemá vliv na léčebný a preventivní účinek. Různé tvary jsou vhodné pro různé spánkové polohy. Například pro spaní na zádech je vhodný vlnitý polštář, pro spaní na břiše lze zvolit plochý polštář a pro spaní na boku lze použit již zmíněný vlnitý nebo polštář s vyříznutím pro rameno.

– Materiál. Materiál může být přírodní nebo syntetický. Přírodní náplň je ekologická, pružná. Také má dobrou tepelnou výměnu. Syntetická náplň je univerzální, lehká a pružná. Například polštář s paměťovým efektem se přizpůsobí individuálním tvarům těla spící osoby.

– Rozměry. Polštář by měl být umístěn pod hlavou a krkem, nikoliv pod rameny a zády. Pro ty, kteří spí na boku, je třeba změřit šířku ramene.

Před zakoupením ortopedického polštáře doporučujeme nákup konzultovat s ortopedickým lékařem, aby vám pomohl určit, jaký polštář na spaní potřebujete. Po prohlídce a stanovení diagnózy vám odborníci poradí, jaký druh, tvar a materiál ortopedického polštáře potřebujete, a ukáží vám, jak používat anatomický polštář.

Uvědomte si, že byste neměli kupovat lékařské výrobky z druhé ruky. K tomu je lepší použít specializovaný obchod. Tam jsou k dispozici ortopedické polštáře známých značek. Kde si koupit kvalitní polštář na spaní a ostatní ložní doplňky? Nejlepší volbou je vyhledat v online katalogu Ortek. Na webových stránkách https://ortek.cz/ si můžete vybrat klavitní polštář na spaní, který odpovídá vašim individuálním potřebám, a zároveň se dozvědět, jak spát na anatomickém polštáři.

Jak poznat, že ortopedický polštář je pro vás vhodný? Rozhodně si na něj lehněte na 10 minut. Během tohoto času se rozhodnete, zda si nechat polštář nebo hledat jiný.

Zdroj: https://ortek.cz/

Zdroj foto: Pixabay.com, Ortek.cz