WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

LUSH: Rewild your routine

Podpořte biologickou rozmanitost přímo ze své koupelny výběrem produktů, které mají úžasný dopad. Ingredience Lush jsou z etických zdrojů, přičemž mnohé z nich pocházejí od dodavatelů, jejichž činnost je přínosná pro volně žijící zvířata a jejich životní prostředí. Posuňte používání udržitelných produktů ještě o krok dál a zahrňte do své rutiny i environmentálně zodpovědnou kosmetiku, která pečuje nejen o vás, ale i o divokou přírodu.

„Rewilding je o tom, abychom všichni našli způsoby, jak pracovat a žít ve zdravých a prosperujících ekosystémech.“ V důsledku toho je „rewilding o vytváření podmínek pro rozkvět přírody, o obnovení přírodních procesů,které napravují ekosystémy a zvyšují biologickou rozmanitost“. (Rewilding Britain, 2023)

Jde o to nechat přírodě prostor, aby se sama uzdravila. Musíme napravit náš vztah k přírodě a podpořit ty, kteří již s přírodou a jako příroda pracují.

Společnost Lush se zaměřuje na rozmanitost svého dodavatelského řetězce s množstvím prospěšných složek, což našim zákazníkům nabízí neuvěřitelnou příležitost pozitivně ovlivnit životní prostředí a lidi, kteří jsou na něm závislí. Před mnoha lety Lush vytipoval ohniska biodiverzity a důležité migrační trasy ptáků po celém světě a aktivně jsme pomáhali vytvářet projekty dodávek surovin v těchto oblastech. Tyto projekty mají jedinečný náboj: jejich ekonomika pomáhá chránit důležitá stanoviště a zároveň podporuje živobytí komunit žijících uvnitř těchto ekosystémů nebo na jejich okrajích.


Produkty jsou k dostání online a ve všech kamenných prodejnách LUSH a v Praze i na Wolt(u).

Sleepy

Tělový krém

od 340Kč / 100ml

Levandulový olej se získává z květů levandule úzkolisté (Lavandula angustifolia) procesem zvaným parní destilace. Společnost Lush jej nakupuje od bulharského výrobce s certifikací ekologického zemědělství. Pod hřejivým bulharským sluncem pěstuje Lush dodavatel levanduli s ohledem na přírodu, opylovače a divokou zvěř, čímž zlepšuje biologickou rozmanitost své půdy a její zdraví.

Good Karma Everybody Needs Some

Sprchový gel

od 280 Kč / 100ml

Kromě své unikátní vůně má pačuliová silice také očistné a zklidňující účinky na pokožku. V aromaterapii se využívá ke zklidnění mysli a harmonizaci emocí.

Lush nakupuje tmavou pačuliovou silici od permakulturního centra Gayo Lues Permaculture, sídlícího na ostrově Sumatra v Indonésii, kde je rostlina pěstována pomocí regerenativních metod.

Fairly Traded Honey

Šampon

od 370 Kč / 100ml

Lush nakupuje med ze Zambie. Včelaření s divokými včelami je oblíbeným zdrojem příjmu pro místní komunity. Lidé zde raději pečují o životní prostředí včel, než aby přijali používání pesticidů a herbicidů.Včelaři ručně vyrábějí tradiční úly v stromových kůrách za použití postupů předávaných po generace. Z jednoho stromu může být vyrobeno 15 až 20 úlů, které včelky obývají kolem deseti let, a které mají minimální dopad na životní prostředí.

Big

Šampon

600 Kč / kus

Umývání produkty plnými soli je skvělý způsob, jak využít její antiseptické, stahující a exfoliační vlastnosti, díky kterým rozjasňuje a prokrvuje pokožku. Vlasům se postará a objem a stimuluje vlasovou pokožku a dodává jim hebkost a lesk. Naše mořská sůl je ručně sklízena v Portugalsku, na pobřeží chladného Atlantského oceánu.

Produkty jsou k dostání online a ve všech kamenných prodejnách LUSH a v Praze i na Wolt(u) od 24. března 2023.

Zdroj foto: LUSH