WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Přírodní krása: Jak Guarana a ječmen posilují pleť a vlasy

Když hledáme způsoby, jak dosáhnout zdravé a krásné pleti a vlasů, příroda nám nabízí bohaté zdroje, které mohou být prospěšné. Guarana a ječmen (Hordeum) jsou dva úžasné přírodní produkty, které mohou posílit naši pokožku a vlasy.

Přírodní krása: Jak Guarana a ječmen posilují pleť a vlasy

Revitalizace a tonizace pleti

Guarana je známá svým povzbuzujícím účinkem a stimulací cirkulace krve. Když je použita v kosmetických produktech, může revitalizovat pokožku a dodat jí zdravý lesk. Guarana obsahuje kofein, který pomáhá zlepšit prokrvení a tím podporuje přísun živin do buněk. Ječmen na druhou stranu je bohatý na vitamíny skupiny B, které jsou důležité pro zdravou pokožku. Vitamíny B komplexu podporují obnovu buněk a pomáhají udržovat pleť jemnou a hydratovanou. Kombinace guarany a ječmene v přírodní kosmetice může být skvělým způsobem, jak revitalizovat pleť a dodat jí zdravý vzhled. Vsaďte ale na kvalitní produkty. Prvotřídní guaranu i ječmen pořídíte například na guaranaplus.cz.

Přírodní krása: Jak Guarana a ječmen posilují pleť a vlasy

Posílení vlasů a podpora růstu

Ječmen je bohatý na vitamíny skupiny B, které mají klíčovou roli při zdravém růstu vlasů. Vitamíny B podporují tvorbu keratinu, který je základem zdravých vlasů. Ječmen také obsahuje minerály, jako je železo a zinek, které jsou důležité pro silné a odolné vlasy. Guarana má stimulační účinek na vlasové folikuly a může pomoci při posilování vlasů a prevenci jejich vypadávání. V kombinaci mohou guarana a ječmen poskytnout přírodní podporu pro zdravé vlasy a podpořit jejich růst.

Ochrana a vyrovnávání pleti

Oba doplňky stravy, guarana i ječmen, obsahují antioxidanty, které jsou klíčové pro ochranu pokožky před volnými radikály a škodlivými vnějšími vlivy. Antioxidanty pomáhají neutralizovat škodlivé látky, které mohou přispívat k předčasnému stárnutí pokožky. Guarana obsahuje polyfenoly, zatímco ječmen je bohatý na vitamín E. Tyto látky podporují vyrovnávání pleti, zlepšují její texturu a dodávají jí mladistvý vzhled. Přírodní kosmetika s obsahem guarany a ječmene může být skvělou volbou pro ochranu a vyrovnávání pleti. Pořiďte si již hotovou anebo si ji vyrobte sami doma. Stačí si zakoupit prášek připravený ze sušených plodů těchto rostlin a přidat ho do jakéhokoliv kosmetického základu, třeba bambuckého másla.

Zdroj foto: Guaranaplus.cz, Pixabay,com, Pexels.com