WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Dobrá podrážka na zimu: Jak si vybrat tu správnou dámskou zimní obuv?

Mít na zimu krásné a stylové boty je pro každou ženu nutnost. Protože ani ošklivé počasí nesmí být překážkou, aby vypadala dobře. A právě obuv je tou pravou tečkou za perfektním zimním outfitem.

Dobrá podrážka na zimu: Jak si vybrat tu správnou dámskou zimní obuv?

Vybrat si tu správnou je někdy tak trochu oříšek. Není to totiž primárně jen o vzhledu! Obuv na zimu musí mít trochu komplexnější záběr, nejen dobře vypadat.

Při výběru zimní obuvi rozhoduje více faktorů. Především je ovšem potřeba se zaměřit na její funkčnost.

Dobrá podrážka na zimu: Jak si vybrat tu správnou dámskou zimní obuv?

Zimní obuv musí být funkční

Zimní obuv musí být hlavně funkční. Dobře sedět, držet teplo, být pevná, odolná, nepromokavá, a také mít dobrou podrážku, abychom někde neuklouzli. V zimních měsících jsou teploty často i u nás pod bodem mrazu, a tak je potřeba pohlídat především to, aby nám v botách nebyla zima.

Ideální je, když nás dokonce zahřejí, takže si vybírejte takovou obuv, která nabídne i potřebný tepelný komfort.

Dobrá podrážka je základ

První, na co byste se měli u zimní obuvi zaměřit, je podrážka. Ta je právě v tomto období velmi důležitá, a to hned v několika směrech…

Za prvé musí být kvalitní a s dobrým vzorkem, aby se vám dobře chodilo a zbytečně jste neklouzali po zledovatělém povrchu. Protiskluzová podrážka zaručí, že se budete bezpečně pohybovat i v náročnějších zimních podmínkách.

Za druhé musí být pevná a z nepromokavého materiálu, aby obstála i na zmrzlém sněhu, ale zároveň aby jen tak snadno nepropouštěla vodu ani vlhkost. Podrážka je totiž důležitý „izolant“, bariéra mezi nohou a mokrou, promrzlou zemí, a musí zabezpečit, aby chlad i zemní vlhkost byly eliminovány. Takže čím bude podrážka kvalitnější a tlustší, tím lépe. Sečteno a podtrženo, v tomto období je pro vaše zdraví důležité, aby noha byla hezky v suchu a teple.

V zimě je potřeba dbát hlavně na to, aby materiály, z nichž jsou boty vyrobeny, byly kvalitní, protože v plískanicích dostávají více „zabrat“ – v porovnání s klasickou obuví na jaro a na léto. Hlavně „díky“ solení a kamínkovým či chemickým posypům chodníků a vozovek. Což bohužel znamená, že žádné laciné materiály nezvládnou takto náročné podmínky, jež se na obuvi značně podepisují v tom špatném slova smyslu.

Právě posypová sůl je velkým nepřítelem zimních bot. A dobrá a kvalitní podrážka je zárukou, že to nejhorší se zachytí právě na ní, a tak sůl nebude prostupovat celou botu.

Mráz, vlhkost a voda – přes všechny tyto faktory by boty měly zůstat uvnitř hezky suché a teplé, aby se vám v nich dobře chodilo a nebylo vám zima od nohou. Podrážka je tak důležitým, základním kritériem při výběru té správné obuvi na zimu. Rozhodně ji nepodceňujte!

Kvalitní a dostatečně teplý vnitřek bot

Dámské zimní boty by tedy měly být teplé, hřejivé. Ženy jsou často náchylnější k tomu, aby se v zimě a mrazu nastydly, protože jsou jemnější a vnímavější, a tak je potřeba jim dopřát maximální tepelný komfort. A teplo od nohou je nejdůležitější. Bude-li vám teplo od nohou, budete se venku cítit dobře i v té největší slotě.

Při výběru se proto zaměřte i na vnitřek obuvi. Ideální volbou je kožíšek, nebo rovnou vyteplené vlněné vnitřky, jež zaručí, že se noha bude cítit jako v pokojíčku. Nikdo nechce v zimě mrznout od nohou.

Při zkoušení zimních bot nezapomínejte, že by se vám do nich měly vejít i ponožky, nebo spolu s nimi i teplé punčocháče, které budete běžně v tomto období nosit.

Dámské zimní boty jako doplněk k outfitu

A mějte pořád na paměti, že i dámská zimní bota by měla být hezká, stylová a sexy… Rozhodně by měla ladit k vašemu zimnímu outfitu a neměla by působit jako pěst na oko.

Hledáte-li kvalitní a zároveň stylové dámské zimní boty, které budou dokonale zapadat do vašeho zimního šatníku, pak rozhodně nesmíte opominout nabídku obuvi CCC. Tato značkanabízí široký sortiment a její produkty lze zakoupit jak v kamenných obchodech, tak i online na www.CCC.eu.

Teď už jen stačí vybrat si ty pravé a celou zimu budete mít nohy hezky v teple.

Zdroj foto: CCC.eu