WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Co udělat s použitým iPhonem? Nabídněte ho k výkupu

Měníte telefon, i když ten starý je ještě plně funkční? Sem tam prostě potřebujeme větší úložiště, lepší fotoaparát nebo něco jiného, co nám současný telefon nenabídne. Byla by ovšem škoda ho odložit do šuplíku, je-li stále funkční. Místo toho totiž může posloužit někomu jinému.

Co udělat s použitým iPhonem? Nabídněte ho k výkupu

Možná ve svém okolí máte někoho, kdo by váš starší iPhone využil a dal vám za něj nějaké symbolické peníze. A pokud ne? Výkup iPhone nabízí například JabkoLevne.cz. Jedná se o e-shop s kamennou pobočkou v Praze, takže telefon k výkupu můžete přinést přímo na pobočku, nebo ho poslat na adresu provozovny. Obchod vám pak zašle návrh ceny, a když budete souhlasit, zašle výkupné.

Co udělat s použitým iPhonem? Nabídněte ho k výkupu

Prodat starý iPhone je ekonomické i ekologické

Proč by vám starý telefon měl jen tak ležet v šuplíku, když ho můžete prodat a získat za něj pár tisíc? Možná to budou dva tisíce, ale pokud váš předchozí model byl třeba iPhone 11 Pro, částka za výkup se pohybuje i kolem deseti tisíc. Samozřejmě záleží na stavu telefonu, zda má prasklé sklo, výrazné oděrky, vypálené modré skvrny na displeji apod.

Je tedy dost možné, že prodejem starého iPhonu si zaplatíte část nového. Těšit by vás ovšem neměly pouze získané peníze, nýbrž také další využití vašeho starého telefonu. Místo toho, aby jen někde ležel, ho specialisté prohlédnou, opraví a nabídnou k dalšímu prodeji, případně využijí na náhradní díly. Prostě a jednoduše ještě poslouží.

Co udělat s použitým iPhonem? Nabídněte ho k výkupu

Prodejte starý a rovnou si vyberte nový

U Jabkolevne.cz vám peníze vyplatí v hotovosti, pošlou na účet, případně odečtou z nákupu. Je poměrně běžné, že k nim přijdou zákazníci, kteří jim nechají starý telefon a rovnou si koupí nový. Ať už úplně nový, nebo třeba také použitý iPhone. Mnohé použité kousky jsou ve velmi dobrém stavu, nepoznali byste rozdíl, cena je přitom znatelně nižší než u nového kusu.

Zdroj foto: Jabkolevne.cz, Pixabay.com