WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Hubnutí podpoří zdravá strava a pohyb. Čím navíc si ale ještě pomoci?

O tom, že, pokud chcete zhubnout, je potřeba začít se změnou svého jídelníčku a přidat k tomu pohyb, jste asi slyšeli již mnoho. Možná ale nevíte, jak svůj jídelníček změnit a co všechno do něj zařadit, aby se s vaším tělem začalo vůbec něco dít.

Hubnutí podpoří zdravá strava a pohyb. Čím navíc si ale ještě pomoci?

Zdravá a vyvážená strava

Je velmi důležité, abyste měli zdravou a vyváženou stravu. To je nejdůležitější, pokud chcete trvale zhubnout. Měli byste dbát na to, abyste jedli dostatek zeleniny a ovoce a také potravin bohatých na bílkoviny, jako je maso, vejce nebo tofu. Kromě toho byste měli věnovat pozornost také komplexním sacharidům, jako je celozrnné pečivo nebo těstoviny. Ty vám dodají trvalou energii a pomohou vám vyhnout se chuti na sladkosti nebo jiné nezdravé pochutiny. Pokud se budete držet těchto jednoduchých pravidel, bude pro vás hubnutí mnohem snazší a budete se při něm cítit lépe. A co je hlavní, nebudete trpět hladem.

Hubnutí podpoří zdravá strava a pohyb. Čím navíc si ale ještě pomoci?

Podpora spalování tuků

Jak nastartovat metabolismus a podpořit spalování tuků? Především pravidelně cvičte. Vhodný typ cvičení je například běh, plavání nebo jízda na kole. O tom, jak zhubnout plaváním, toho bylo napsáno už hodně. Také dbejte na dostatek spánku. Nedostatek spánku může vést k přibírání na váze. A samozřejmě se vyhýbejte stresu. Když jste ve stresu, vaše tělo uvolňuje hormon kortizol, který může vést k přibývání na váze. V neposlední řadě také pijte hodně vody. Pití vody pomáhá udržovat váš metabolismus v chodu a také vás zasytí, takže budete jíst méně.

Hubnutí podpoří zdravá strava a pohyb. Čím navíc si ale ještě pomoci?

Nebojte se stimulantů

S podporou vaší snahy o hubnutí vám pomůže například guarana nebo ženšen. Kofein obsažený v guaraně prokazatelně pomáhá při hubnutí tím, že zvyšuje metabolismus a podporuje spalování tuků. Guarana obsahuje také další sloučeniny, které mohou pomoci při hubnutí, jako jsou polyfenoly a saponiny. V tomto ohledu je také velmi účinný ženšen. Látky obsažené v ženšenu, jako jsou ginsenosidy, prokazatelně pomáhají při hubnutí tím, že podporují metabolismus a uvolňování uloženého tuku. Kromě toho vás ženšen nakopne a podpoří vaši chuť se pohybovat a zdravěji jíst. Při užívání ženšenu ale dodržujte doporučené dávkování a také ho užívejte spíše v dopoledních hodinách, protože jinak byste mohli trpět nespavostí.

Zdroj foto: Eshop.guaranaplus.cz, Pixabay.com